Головна Новини Суспільство Війна з Росією У разі заморожування війни Україна може отримати шматок суверенної території РФ: як це можливо
commentss НОВИНИ Всі новини

У разі заморожування війни Україна може отримати шматок суверенної території РФ: як це можливо

Якщо РФ і далі буде наполягати на заморожуванні війни по лінії фронту, то Україна може отримати території Курської області

8 серпня 2024, 20:59 comments1081
Поділіться публікацією:

Операція в Курській області ще продовжується, тому робити будь-які висновки ще зарано, повідомив порталу "Коментарі" політолог, викладач Київського національного університету (КНУ) імені Тараса Шевченка, експерт з міжнародної політики Петро Олещук.

У разі заморожування війни Україна може отримати шматок суверенної території РФ: як це можливо

Війна в Україні

При цьому, на його думку, наслідки можуть бути різними. Тут, каже експерт, все буде залежати від конкретних результатів, а головне – конкретних цілей, які при цьому були поставлені.

"Тобто ми поки що не знаємо напевно чи є якісь далекосяжні задачі, пов'язані із закріпленням на території Курської області РФ. Чи можливо стоять задачі якісь більш локальні. Хоча теоретично звичайно присутність українських військ на території міжнародно визнаної Росії звичайно відкриває певні додаткові можливості, в тому числі під час переговорного процесу", — відзначив політолог.

За його словами, дії українських військових у Курській області автоматично ставить під сумнів популярну серед росіян і прихильних до Росії західних політиків тезу про те, що необхідно організовувати перемир'я, виходячи із реальної лінії розмежування.

"Якщо так, якщо на той момент, коли це перемир'я буде оголошено, то тоді це буде означати, що принаймні якась невелика, але частина міжнародно визнаної території Росії залишиться під контролем України. Це створить багато відповідних проблем і запитань з точки зору взагалі якихось відповідних подальших дій з боку Росії. Тим більше ми не знаємо, які наприклад об'єкти території РФ можуть опинитися під контролем України", – зазначив експерт.

При цьому, як говорить Олещук, в дипломатичному плані досить непогано виглядає ламання схеми, яку тривалий час намагаються нав'язати Україні, що, мовляв давайте заморозимо війну, виходячи із наявної лінії фронту. Ситуація в Курській області може достатньо суттєво вплинути на зміну такої позиції, підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, чи операція в Курській області посилить переговорні позиції України.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини