У Раді знову заговорили про демобілізацію військових: коли може з'явитися законопроект

Все залежить від темпів мобілізації в Україні

Генштаб ЗСУ не приховує, що задоволений нинішніми темпами мобілізації в Україні. Якщо вони не зміняться до кінця літа, то до Верховної Ради можна буде вносити законопроект про демобілізацію. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "УП" зробив секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

"Генеральний штаб зараз дійсно задоволений темпами мобілізації (після набрання чинності законом про зміни в мобілізації - ред.). Їх задовольняє кількість мобілізованих, яка навіть перевищує очікування. Вони сподіваються, що ця тенденція зберігатиметься", - наголосив нардеп.

Роман Костенко додав, що варто враховувати, чи зміняться такі темпи до кінця літа.

"Якщо до кінця літа ми побачимо, що вони зберігаються та підвищуються, тоді можна буде напрацьовувати та вносити до Ради законопроект про демобілізацію", - зазначив парламентарій.

Він вважає, що приблизний термін готовності відповідного проекту – жовтень 2024 року, проте лише за умови збереження поточної ситуації щодо мобілізації.

Читайте також на порталі "Коментарі" - соціологи з'ясували, чи українці підтримують нові норми мобілізації.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки розглядає можливість передачі функцій ТЦК до цивільних органів. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив заступник голови цього комітету, нардеп Єгор Чернєв.