Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Раді запропонували запровадити легальний спосіб ухилення від мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді запропонували запровадити легальний спосіб ухилення від мобілізації

Зараз є мільйони чоловіків, про яких все, що знає держава, – це їхній ідентифікаційний номер

29 січня 2024, 16:08 comments1191
Поділіться публікацією:

Нам потрібно запровадити легальний спосіб ухилення від мобілізації, інакше люди почнуть уникати держави. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі каналу Ісландія розповів голова комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

У Раді запропонували запровадити легальний спосіб ухилення від мобілізації

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Нардеп зазначив, що місцезнаходження щонайменше 3,4 млн чоловіків призовного віку в нашій державі владі невідоме.

"Що таке ЗСУ? ЗСУ — це держава. Це структура, яка ж є державною, вона фінансується за державні гроші і виконує накази, які їй встановлює держава. Тому для того, щоб не потрапити у поле зору ТЦК чи ще когось, ЗСУ, люди почнуть переставати користуватися державними банками, знімати готівку, переставати користуватися кредитними картками, подорожувати між містами і взагалі між регіонами", — зазначив Наталуха.

За його словами, йдеться про "повне уникнення держави для того, щоб вона взагалі не могла тебе ідентифікувати, знайти". Є велика кількість чоловіків призовного віку, які не за кордоном, вони не у ЗСУ, вони не інваліди, вони не навчаються, вони не працюють. Але держава не знає, де ці люди та як із ними зв'язатися.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація із законопроєктом про мобілізацію, який більше місяця не могла ухвалити Верховна Рада, відправивши його в результаті на доопрацювання до Кабміну, продовжує розбурхувати українське суспільство. Військові закликають припинити "цирк" навколо ухвалення цього документа, наголошуючи, що армії потрібні новобранці. Народні обранці дискутують щодо мобілізації жінок. Але віз поки й нині там. Портал "Коментарі" продовжує з експертами обговорення актуальної теми мобілізації та пристрастей навколо відповідного законопроєкту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини