У Путіна все за планом: з яким зверненням російська влада звернулася до жителів Рильська

Жителів Рильська закликають евакуюватися "поки що це можливо"

Російська влада закликає місцевих жителів Рильська виїхати в інші регіони РФ і не чекати "до останнього". Лякають приходом нібито "нацистів" і зводять наклеп на ЗСУ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє російське видання ASTRA.

Радник губернатора Курської області та "військор" Роман Альохін звернувся до жителів прикордонного міста Рильськ із екстреним закликом евакуюватися.

У повідомленні, опублікованому у своєму Telegram-каналі, Альохін наголосив на необхідності покинути місто, "поки це можливо".

Він порівняв ситуацію з іншими прикордонними містами, такими як Суджа, Коренево та Глушкове, закликаючи жителів Рильська не тягнути і "не чекати до останнього".

Він залякав місцеве населення тим, що ЗСУ нібито є "нацистами", які "вчиняють злочини" проти цивільних. Проте РБК-Україна поспілкувалася з мешканцями російських прикордонних міст, які перебувають під контролем ЗСУ. Вони не лише звинувачують владу в Москві в тому, що "їх кинули", а й дякують українським військовим за допомогу.

"Я взагалі до влади не ставлюся позитивно, бо вся їхня влада тільки для себе, а про народ ніхто не думає. Добре, що ви привезли поїсти, і хліба, і води. І дозволяєте по магазинах ходити, і скрізь. Хлопці ось такі ! І по магазинах нас возили на машинах. Хороші хлопці.

Читайте також на порталі "Коментарі" - українські військові в Курській області підірвали всі три мости через річку Сейм, ізолювавши в результаті близько 300 миль території і відрізавши російські підрозділи, що знаходяться там, від основних сил. Про це пише Forbes.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Курська операція виявиться марною: чому тепер все залежить від позиції Заходу.