Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Путіна серйозні проблеми з мобілізацією, більшість чоловіків не придатна для служби в армії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна серйозні проблеми з мобілізацією, більшість чоловіків не придатна для служби в армії

Президент Російської Федерації зіткнувся з проблемами пошуку новобранців.

3 жовтня 2022, 13:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Путін оголосив про часткову мобілізацію 21 вересня. Таке рішення президента Росії шокувало суспільство в країні. Чоловіки почали масово тікати за кордон від повісток, а ті що лишились переважно не придатні для взяття на військову службу. Про такі результати досліджень новобранців повідомляє інформаційна агенція Reuters.

У Путіна серйозні проблеми з мобілізацією, більшість чоловіків не придатна для служби в армії

У Путіна проблеми з мобілізацією - чоловіки не придатні для армії. Фото з відкритих джерел

Після оголошення часткової мобілізації відбулась масова роздача повісток. За опублікованими записами в соціальних мережах повістки вручали на протестах проти призовної кампанії, різним порушникам порядку, а також мертвим, неповнолітнім чи людям віком понад 50 років. Таким чином до військкоматів потрапляли зовсім не придатні для служби чоловіки.

Нещодавно російський губернатор Хабаровського краю Михайло Дігтярьов оголосив про звільнення місцевого комісара, адже половина з призовників виявилась непридатної для служби. Хоча, Дегтярьов наголосив, що звільнення голови комісаріату Хабаровського краю не зменшить темпи мобілізації.

За словами президента Російської Федерації мобілізація в країні стосується виключно чоловіків з військовим досвідом. Але як показують реалії у військових комісаріатах медичні працівники перевіряють тільки тиск у новобранців, після чого відправляють їх на навчання, яке не завжди проводиться.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про російського мобілізованого, який зізнався, що його відправлять в Україну через кілька днів після приходу до військкомату. Як зазначає чоловік, він не мав практики зі стрільби та не відвідав жодного теоретичного заняття, адже їх просто не було.

Також "Коментарі" писали про нові укази Путіна, які він вирішив видати через проблеми в мобілізаційній кампанії та негативній реакції російського суспільства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини