Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Путіна не проти їхати до Швейцарії на переговори, але є одне "але"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна не проти їхати до Швейцарії на переговори, але є одне "але"

У Кремлі заявили, що переговори про припинення війни є "переважними"

11 квітня 2024, 16:35 comments2857
Поділіться публікацією:

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що для Росії "переважним" є переговорний процес щодо війни в Україні і нібито Кремль уже неодноразово посилав сигнал про те, що готовий налагодитись і розмовляти. Як передає портал "Коментарі", про це пише російський "Інтерфакс", цитуючи заяву Пєскова.

У Путіна не проти їхати до Швейцарії на переговори, але є одне "але"

Путін та Пєсков. Фото: з відкритих джерел

"Ми неодноразово говорили, що, звичайно ж, переговорний процес без Росії – він безглуздий, по суті є переговорним процесом даремно. Президент Путін неодноразово наголошував, що ми відкриті для переговорного процесу, цей процес для нас є бажаним для вирішення наших завдань, але в умовах, коли цей переговорний процес самі собі заборонили українці, поки що ми не бачимо якихось горизонтів попереду", – висловився Пєсков.

Реагуючи на припущення, що Москва могла б взяти участь у запланованому у Швейцарії саміті з української "формули світу", Дмитро Пєсков заявив, що перш ніж давати точну відповідь "спочатку треба зрозуміти, про що там йдеться, про яку "формулу миру" .

Читайте також на порталі "Коментарі" - з'явилася інформація, що Глобальний саміт за українською формулою миру відбудеться у Швейцарії у середині червня. При цьому досі не зрозуміло, чи візьме у ньому участь Китай, який хоче бачити на подібному заході Росію, а також просуває свій план врегулювання. Тим часом президент України Володимир Зеленський вкотре відкинув ідею переговорів із російським диктатором Путіним, а також угоду про мир ціною територіальних поступок країні-агресору. Про що свідчить активізація миротворчої теми? Як події на цьому фронті можуть розвиватися в найближчому майбутньому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини