У Повітряних силах розповіли, які поставки очікують від партнерів найближчим часом

У Повітряних силах очікують постачання додаткових батарей NASAMS та ракет до них

У Повітряних силах ЗСУ очікують від західних партнерів постачання додаткових батарей NASAMS та ракет до них. Бо це посилило б захист українських об'єктів інфраструктури від ударів ворога. Як передає видання "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Захист усієї України, не тільки енергетичної інфраструктури, посилюється новими засобами. Ми очікуємо на постачання нових зенітних ракетних систем. Це додаткові батареї та ракети для NASAMS", - розповів Юрій Ігнат.

Він наголосив, що це дуже потужні речі, які працюють, зокрема, у Київській області та збивають ворожі ракети та іранські дрони "Шахед".

"Очікуємо на Patriot і SAMP/T, які здатні працювати по балістичних ракетах. Крім того, українська енергетика випробовує етап трансформації: оновлення та модернізацію. Нам допомагають західні партнери в енергетичному секторі робити її більш сучасною, стійкішою до викликів і загроз", - підсумував Гнат.

Також він зазначив, що росіяни мають пріоритетні цілі і ворог обиратиме, де йому потрібно вдарити, але вище військове керівництво знає наміри окупантів і відповідно реагуватиме на такі погрози.

Варто нагадати, що нещодавно в США оголосили про новий пакет військової допомоги для України, він включає ЗРК NASAMS та системи ППО Avenger.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому у Володимира Путіна з'явилися страхи щодо розпаду РФ – як прискорити перемогу над агресором. Експерти детально розібрали ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у британській розвідці розповіли, як втрата літака в Мачулищах відобразиться на повітряних операціях РФ.