Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Повітряних силах розповіли про особливості ракет AMRAAM, які США закуплять для України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Повітряних силах розповіли про особливості ракет AMRAAM, які США закуплять для України

Вони є одними з найпоширеніших країн країни НАТО в авіації

2 вересня 2023, 13:30 comments1882
Поділіться публікацією:

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів про особливості ракет AMRAAM, які США закуплять для України. Як повідомляє портал "Коментарі", своїм коментарем він поділився ефірі загальнонаціонального телемарафону.

У Повітряних силах розповіли про особливості ракет AMRAAM, які США закуплять для України

Ракета AMRAAM

Ігнат розповів, що йдеться про авіаційні ракети, які є одними з найпоширеніших, які країни НАТО використовують в авіації.

"Ракета класу "повітря-повітря", вони є різні, різна дальність ураження повітряних цілей у цих ракет. Ракета з активною головкою самонаведення. Якщо НАТО взяло її на озброєння як основну ракету класу "повітря-повітря", то відповідно, вона варта того ", — зазначив він.

Представник додав, що ці ракети застосовуються не лише з літаків.

"Ці ракети нам постійно надають для комплексів ЗРК NASAMS... Ракета з повітря застосовується на велику дальність, відповідно і не потрібно витрачати сили, енергію пального для того, щоб піднятися в повітря, вона запускається з повітряної платформи, тому може пролетіти більше", – розповів Ігнат і додав, що з наземної установки дальність поразки не така висока.

Він зазначив, що ракети, які Пентагон замовляє для України, — це AIM-120 AMRAAM таких модифікацій, які можуть долати 160 км, і є версія на 180 км. За словами Ігната, цього більш ніж достатньо, щоб діставати російську авіацію, не заходячи до зони поразки ворожої протиповітряної оборони.

"Чим далі, тим безпечніше для наших пілотів і тим небезпечніше для наших ворогів... для України (ці ракети – ред.) може бути поставлено з тих, що є на складах. А це вже наступна партія ракет на листопад 2024 року" , — Сказав спікер.

Гнат пояснив, що озброєння та літаки — це зовсім різні речі, тому терміни постачання ракет не говорять про терміни постачання Україні літаків.

"Їх треба ще виготовити, їх треба поставити. Авіація не може літати порожньою, їй потрібно постійно оновлювати боєзапас. Тому нічого дивного в таких замовленнях, контарктування немає", — запевнив він.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини