Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Польщі шоковані через стан приміщення, яке посольство РФ орендувало останні 40 років
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі шоковані через стан приміщення, яке посольство РФ орендувало останні 40 років

Польська Державна лісова охорона взяла в оренду центр, раніше орендований посольством Росії

2 листопада 2022, 23:20
Поділіться публікацією:

Працівники Польської Державної лісової  охорони вирішили  орендувати  будівлю, яку перед тим  використовувало  посольство РФ. Але будинок виявився  пустим та поруйнованим — російські співробітники вирвали всі розетки та кабель, що був в стінах. Співробітники посольства РФ  більш як 40 років  на правах оренди використовували будинок   лісництва Яблонна  неподалік  міста Варшава.  Угода була розірвана   з причини великої  заборгованості. Тоді й виявилось,  що будинки   геть порожні та поруйновані —  вікна без скла,  підлога провалюється  та обвалилась їх покрівля. Про це інформує TVN24 , посилаючись  на коментар, який надав заступник  міністра клімату та навколишнього середовища Польщі Едуард Сярко.

У Польщі шоковані через стан приміщення, яке посольство РФ орендувало останні 40 років

РФ орендувала майно у лісництві Яблонна (фото з відкритих джерел)

Посадовець повідомив,  що ще весною  з причини  великої заборгованості за оренду центру, фахівці  лісової  інспекції  країни  розірвали договір з  представниками посольства  РФ. Будинок виявився  таким поруйнованим, що  немає іншого виходу, як зводити  новий.

"Центр повністю спустошений. Росіяни зруйнували все, навіть кабелі зі стін вирвали", — коментує ситуацію  спікер польського  лісового відомства Міхал Гзовський.

Важливо, що  росіяни орендували цей комплекс  з 1980-х років.  Розмір ділянки становить  майже  6 га. Тут  розміщені два готелі, дві вілли та вісім літніх  будинків. Представники лісової  інспекції, що вилучали все в недобросовісних  орендарів з РФ жахнулись,  бо стан приміщень  був  жахливий: вікна без скла, гнила підлога, обвалена  покрівля, знищена техніка  і меблі.

 Тут зазначають, що російські дипломати  "вичерпали всі правові аспекти", тому  навіть "не мають підстав претендувати на якісь права". З’явилась інформація, що Росія  має борг за орендоване  майно 12 тис. злотих.  Але причина, за якою розірвали угоду, не тільки   велика  заборгованість, але  й "агресія РФ проти України".

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що польському актору загрожує 5 років позбавлення волі за образу та приниження українських біженців.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини