Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Польщі формують Український легіон: українців за кордоном закликали йти до війська
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі формують Український легіон: українців за кордоном закликали йти до війська

Чоловіків, які проживають за кордоном, закликали вступати до ЗСУ

10 липня 2024, 00:25
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Рустем Умєров закликав українських чоловіків, які проживають у Європі, вступати до лав Українського легіону.

У Польщі формують Український легіон: українців за кордоном закликали йти до війська

Український легіон навчатиметься за кордоном. Фото з відкритих джерел

Як відомо, Український легіон створять у Польщі. До формування набиратимуть лише добровольців.  

"Ми закликаємо всіх українців, які перебувають у Європі, приєднатися до Українського легіону. Ваш внесок є неоціненним у нашій боротьбі за свободу та незалежність. Кожен ваш крок наближає нас до перемоги", — звернувся Рустем Умєров до співвітчизників.

За словами міністра, українські громадяни, які проживають у Польщі та інших країнах ЄС, зможуть добровільно долучитися до оборони України, підписавши контракт із ЗСУ.

"Добровольці отримають сучасну підготовку від союзників із Польщі, Литви та інших країн ЄС. Легіон буде оснащений найкращим обладнанням від наших міжнародних партнерів, що підвищить його ефективність на полі бою", — додав міністр оборони.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують наступати на кількох напрямках у Донецькій області. Терористична Росія не досягає значних успіхів на фронті останнім часом, але ситуація на полі бою залишається складною для обох сторін. Інтенсивність бойових дій за добу сягає 150 боєзіткнень. Ворог має резерви та ресурси для продовження обстрілів артилерією та авіацією.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент Франції Еммануель Макрон напередодні саміту НАТО у Вашингтоні, присвяченого 75-річчю організації, заявив, що Сполучені Штати Америки та Німеччина є головними противниками вступу України до НАТО. Лідер Франції підкреслив, що остаточне рішення щодо членства України в Альянсі союзники будуть ухвалювати колективно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини