Головна Новини Суспільство Війна з Росією У поліції розповіли, хто вбив письменника Вакуленка
commentss НОВИНИ Всі новини

У поліції розповіли, хто вбив письменника Вакуленка

Письменника вбили під час російської окупації Харківщини

24 листопада 2023, 20:31
Поділіться публікацією:

У вбивстві дитячого письменника Володимира Вакуленка та ще чотирьох цивільних чоловіків під час окупації села Капитолівка Ізюмського району Харківщини підозрюються Владислав Нескородьєв і Сергій Удоденко з Луганська, "які вже мали судимості за крадіжки та злочини, пов’язані з наркотиками", поінформував заступник начальника Головного управління Нацполіції в Харківській області, керівник слідчого управління Сергій Болвінов. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на "Укрінформ".

У поліції розповіли, хто вбив письменника Вакуленка

Володимир Вакуленко

За інформацією поліції, Удоденко (1974 р.н), застрелив Вакуленка за наказом командира – Владислава Нескородьєва (1990 р.н). Обидва вони з Луганська та раніше були засуджені за крадіжки та наркозлочини. Слідство вважає, що вбили письменника 24 березня 2022 року. Перед цим, 22 березня – його викрали з дому разом із хворим сином, знущалися та били, кажуть у поліції.

"Ми знаємо, що Володимира Вакуленка катували перед стратою, змушували роздягатися, шукали татуювання тризуба, били, оскільки на тілі вбитого вже потім експерти побачили два зламані пальці на лівій руці. Скалічене і розстріляне тіло письменника ці нелюди скинули просто з дороги. Тіло Вакуленка першим оглянули чоловіки, які здійснювали роботи ритуальної служби в Ізюмі. Про те, що на узбіччі дороги до Капитолівки лежить труп, повідомили їм російські військові, а сталося це вже в травні, приблизно за два місяці після розстрілу. Тоді тіло письменника й потрапило до масового поховання в могилу під номером 319", – розповів Болвінов.

 Відомо, що обидва підозрюваних у вбивстві зустрічалися з місцевими дівчатами. Жінки виїхали до Росії, але згодом повернулися в Україну та співпрацювали зі слідством.

Нагадаємо, що після звільнення ЗСУ від росіян Ізюма, у місті виявили місце масового поховання. Станом на початок вересня там знайшли понад 400 тіл. Поховання проводила місцева ритуальна служба, вона й вела журнал із відомостями про вбитих росіянами місцевих жителів, у якому під номером 319 були вказані дані Вакуленка. Наприкінці листопада дані про загибель Вакуленка підтвердила ДНК-експертиза. У тілі знайдено дві кулі від пістолета Макарова. Мати Володимира впевнена, що росіянам його "видали свої ж", тому вирішила поховати сина у Харкові.

Тим часом, строковиків демобілізують: ЗСУ очікує важливе нововведення.

Окупанти завозять російських вчителів для "промивки мізків" українських школярів.

А Путін звинуватив західні моделі ШІ у русофобії та шовінізмі.   



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини