Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Пентагоні розповіли, чи змінили США політику щодо ударів України по Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні розповіли, чи змінили США політику щодо ударів України по Росії

Генерал Патрік Райдер повідомив, чи зазнала змін політика Пентагону щодо обмежень для України на удари по території Росії.

3 липня 2024, 10:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Пентагону генерал Патрік Райдер заявив, що наразі США не змінили свою політику щодо використання американської зброї для ударів по території Росії. За його словами, далекобійна зброя має використовуватись на українській території.

У Пентагоні розповіли, чи змінили США політику щодо ударів України по Росії

Речник Пентагону Патрік Райдер. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу речника Пентагону Патріка Райдера запитали, чи послабились обмеження США на далекобійну зброю після заяв президента Зеленського, який наполягав на необхідності надати дозвіл для України здійснювати удари вглиб Росії. 

"Наша політика щодо використання зброї великої дальності по Росії не змінилася. Наша політика полягає в тому, що зброя дальньої дії, яку ми надаємо України призначена для використання в межах суверенної території України", — сказав Райдер.

На додаткове питання, чи може Україна завдавати ударів по Криму, Райдер ствердно відповів, що "Крим є частиною України".

Нагадаємо, що після початку наступу російських сил у Харківській області США зняли для України заборону на удари американською зброєю по території Росії. Проте, Сполучені Штати встановили обмеження та заборонили бити своєю зброєю більш ніж на 100 км вглиб Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що представник Держдепу США розповів за яких умов Адміністрація Байдена дозволить Україні завдавати ударів на відстань понад 100 км по території Росії. За його словами, це станеться, якщо Путін розширить фронт на війні в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що в Кремлі відреагували на удар по Севастополю, під час якого Україна застосувала далекобійну американську зброю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини