У Пентагоні дали зрозуміти, що не заважатимуть Україні бити по військових об'єктах у РФ

Йдеться про зброю, яка потенційно може бути націлена на територію РФ

Вашингтон не має наміру заважати Україні розвивати можливості дальнього удару. Як передає видання "Коментарі", про це заявив Міністр оборони США Ллойд Остін, пише CNN. За його словами, Штати не зацікавлені в тому, щоб завадити Україні розробити власні кошти далекого удару, які потенційно можуть бути націлені на територію Росії.

"Ми не працюємо над тим, щоб завадити Україні розвивати свої власні можливості", - зазначив Ллойд Остін.

Телеканал звертає увагу, що заява глави Міноборони США з'явилася після того, як з'явилося інше повідомлення від одного з чиновників Держдепу, який припустить, що Київ може стояти за недавніми атаками безквитків на військові аеродроми РФ.

Варто зазначити, що 5 грудня на російських аеродромах у Саратовській та Рязанській області пролунали вибухи. Саме там базуються бомбардувальники Ту-95МС, Ту-160, Ту-22М3, які Росія застосовує під час масованих атак з критичної інфраструктури України. Після вибухів росіяни спробували приховати наслідки атаки, але в мережу потрапили фото, на яких видно пошкоджені літаки. У британській розвідці вже припустили, що після таких атак російське керівництво постарається розосередити літаки на різних аеродромах, щоб уникнути втрати авіації.

Читайте також на порталі "Коментарі" - як і коли закінчиться російсько-українська війна: яким може бути світ. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю зналися на ситуації.

Також видання "Коментарі" повідомляло – росіяни наступають одразу на кілька населених пунктів: ЗСУ тримають удар.