Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Пентагоні дали остаточну відповідь – чи беруть участь «вагнерівці» у боях в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні дали остаточну відповідь – чи беруть участь «вагнерівці» у боях в Україні

Пентагон стверджує, що "Вагнер" більше не бере участі в боях в Україні

14 липня 2023, 07:07 comments2166
Поділіться публікацією:

Не можна з точністю на 100% сказати, що найманці ПВК "Вагнера" більше не з'являться в Україні, але наразі підопічні Євгена Пригожина призупинили свою діяльність на території України. Як передає портал "Коментарі", про це під час прес-конференції заявив речник Пентагону бригадний генерал ВПС США Патрік Райдер, пише "Голос Америки".

У Пентагоні дали остаточну відповідь – чи беруть участь «вагнерівці» у боях в Україні

ПВК Вагнер. Фото: з відкритих джерел

"На даному етапі ми не бачимо, щоб сили "Вагнера" брали якусь значну участь у підтримці бойових операцій в Україні", — зазначив Патрік Райдер.

Варто також зазначити, що Міноборони РФ 12 липня заявило, що "вагнерівці" завершують передачу зброї регулярним збройним силам Росії. У мережі почало з'являтися відео колон військової техніки "вагнерівців", що рухаються різними трасами у супроводі автомобілів поліції.                   

Нагадаємо, 24 червня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин від словесної конфронтації з верхівкою Міноборони РФ в особі міністра Сергія Шойгу та керівника Генштабу Валерія Герасимова перейшов до активних дій. Пригожин звинуватив "міноборонців" у ракетному ударі по тиловій базі "Вагнера", на вулицях російських міст з'явилася військова техніка, "вагнерівці" взяли адмінбудинки (зокрема міноборони) у Ростові, вимагаючи "голів" Шойгу та Герасимова. Що сталося і чому? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорить зустріч Володимира Путіна з Євгеном Пригожиним – чи справді заколот виявився постановкою. Експерти детально проаналізували ситуацію, що склалася на даний момент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини