У патріарха Кирила вирішили анексувати Бердянську єпархію

Після початку широкомасштабного вторгнення в Україну РПЦ приєднала до себе кримські парафії УПЦ МП

Синод Російської православної церкви ухвалив рішення "прийняти" Бердянську єпархію Української православної церкви Московського патріархату у безпосереднє підпорядкування Патріарху Московському та Синоду РПЦ. Про це повідомляють "Коментарі".

Раніше єпархія перебувала у підпорядкуванні митрополита Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія, який не розірвав зв'язку з РПЦ, але, на відміну від Кирила, однозначно засудив агресію Путіна проти України.

Своє рішення щодо приєднання Бердянської єпархії до РПЦ у патріарха Кирила пояснили формальними причинами. Нібито глава єпархії, територія якої знаходиться під російською окупацією, ухвалив рішення "відбути у далеке зарубіжжя".

"У зв'язку з фактичним залишенням Преосвященним митрополитом Бердянським та Приморським Єфремом своєї кафедри та відсутністю можливості для безперешкодного врегулювання положення Бердянської єпархії Синодом Української Православної Церкви у відповідь на звернення духовенства Бердянської єпархії", - пояснюють своє рішення російські церковники. У тексті повідомлення йдеться, що "митрополит Єфрем підтвердив у телефонній розмові з керуючим справами Московської Патріархії Преосвященним митрополитом Воскресенським Діонісієм, що відбуває із Запорізької області у далеке зарубіжжя".

Керівником єпархії в Москві призначили вікарія патріарха Кирила єпископа Луку.

Раніше синод РПЦ перевів Кримські єпархії УПЦ МП в "підпорядкування Патріарху".

Крім цього, синод РПЦ подякував Путіну.

Раніше патріарх РПЦ Кирило фактично підтримав війну в Україні.

Тим часом, експерт назвав три групи професій, які не постраждають від розвитку штучного інтелекту.