У окупантів з'явилася нова зброя "Дракон": у чому її головна небезпека

Пускова установка "Дракон" може одним залпом зруйнувати кілька кварталів

Останні кілька тижнів російські окупанти почали активно застосовувати нову зброю. Наразі на озброєнні в Росії є пускові установки "Дракон". Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише німецьке видання "Welt".

Журналісти називають пускові установки "Дракон" прототипом нової вогнеметної системи ТОС-3. Кожна пускова установка "Дракона" здатна запускати ракети з термобаричними боєголовками великої руйнівної сили.

Видання зазначає, що TOС-3 – зброя прориву, якій не можуть протистояти навіть бункери та міські квартали, адже лише один залп може перетворити кілька кварталів міста на руїни.

Читайте також на порталі "Коментарі" - країна-агресор готується до наступу на Харківську та Сумську області наприкінці травня чи на початку червня. Але росіяни не мають достатньо сил, щоб захопити Харків чи Суми, проте можлива "операція для входу та виходу". Таку заяву в інтерв'ю виданню The Economist зробив заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

Також видання "Коментарі" повідомляло – останній місяць весни обіцяє бути для України складним. Росіяни продовжують тиск на фронті, розширюючи плацдарм на Авдіївському напрямку. І явно мають намір або до інавгурації Путіна (7 травня), або до сакральної для себе дати "перемоги" (9 травня) досягти якихось значних успіхів. У свою чергу наша країна сподівається після Великодня (5 травня) отримати, нарешті, винищувачі F-16, веде найважливіші переговори зі США про гарантії безпеки, а також підготовку до червневого саміту миру у Швейцарії. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" очікуваннями від ситуації в найближчому майбутньому на фронтах, у внутрішній та зовнішній політиці.