Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Європі закликали дозволити Україні удари по Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європі закликали дозволити Україні удари по Росії

Гучну заяву зробив один із німецьких політиків

13 травня 2023, 17:06 comments2095
Поділіться публікацією:

Заступник голови фракції опозиційного блоку християнських партій ХДС/ХСС у бундестазі Йохан Вадефуль закликав дозволити Україні застосовувати німецьку зброю і по цілям на території Росії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW.

У Європі закликали дозволити Україні удари по Росії

Йохан Вадефуль

"Ні на міжнародно-правовому, ні на політичному рівні немає обґрунтувань, чому Україні не дозволено атакувати і цілі в Росії", — сказав експерт із зовнішньої політики та колишній член правління "Петербурзького діалогу" в інтерв'ю берлінській газеті Tagesspiegel, оприлюдненому в суботу, 13 травня.

Канцлер ФРН Олаф Шольц нещодавно заявив, що з президентом України Володимиром Зеленським досягнуто згоди щодо того, що німецькі озброєння не повинні застосовуватися для ударів по російській території. Вадефуль не погоджується з цим.

"Чому країна, яка зазнала нападу, повинна обмежуватися обороною лише на власній території? Україна повинна мати можливість порушувати логістику та постачання і по інший бік кордону, щоб мати можливість зупинити агресивну війну. Німеччина має ефективно допомагати Україні замість того, щоб пов'язувати їй руки", — наголосив християнсько-демократичний політик. Вадефуль зазначив, що Україна, безумовно, повинна пам'ятати про "пропорційність", але при цьому наголосив, що Київ і так уже дотримується її.

"На відміну від Росії Україна обмежує себе при ударах по промислових об'єктах, паливних складах та транспортній та військовій інфраструктурі. Вона, на відміну від Росії, не бомбардує житлові комплекси, лікарні чи дитячі будинки", — пояснив політик.

Тим часом, Україна отримає від Німеччини найбільший пакет військової допомоги з початку війни.

Після падіння гелікоптерів і літака в Брянській почали шукати "диверсантів".

А Зеленський прибув до Риму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини