Головна Новини Суспільство Війна з Росією У НАТО попередили Росію щодо наслідків застосування ядерної зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО попередили Росію щодо наслідків застосування ядерної зброї

Столтенберг назвав риторику про ядерну зброю в промовах президента РФ Владіміра Путіна "небезпечною і безвідповідальною"

2 жовтня 2022, 22:19
Поділіться публікацією:

У НАТО попередили Путіна про наслідки застосування ядерної зброї. Генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг вкотре назвав промови Путіна про ядерну зброю "небезпечною і безвідповідальною" риторикою. Таку заяву він зробив під час інтерв'ю телеканалу NBC.

 У НАТО попередили Росію щодо наслідків застосування ядерної зброї

Єнс Столтенберг (фото з відкритих джерел)

"Ми чітко дали зрозуміти президенту Путіну, що будь-яке застосування ядерної зброї матиме серйозні наслідки для Росії. І, звичайно, це змінить природу конфлікту. Ми також дали зрозуміти, що в ядерній війні не можна перемогти і вона не має бути розв'язана ", -  заявив  генеральний секретар

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Пентагоні назвали важливу умову для вступу України в НАТО. США беззаперечно підтримують в НАТО політику "відкритих дверей". Відтак рішення про вступ нашої держави до альянсу мають підтримати абсолютно усі країни-учасниці. Таку заяву зробив міністр оборони США Ллойд Остін. Американський високопосадовець заявив, що США зараз зосереджуються на допомозі для України, яка з 24 лютого відбиває повномасштабне російське вторгнення.

Також "Коментарі" писали про те, що дев'ять держав НАТО вже підтримали членство України. Президенти дев'яти країн Північноатлантичного Альянсу з Центральної та Східної Європи в неділю опублікували спільну заяву, в якій засудили анексію Росією українських територій та закликали НАТО суттєво збільшити військову допомогу Україні. Заяву підписали президент Чехії Мілош Земан, президент Естонії Алар Каріс, президент Латвії Егілс Левітс, президент Литви Гітанас Науседа, президент Північної Македонії Стево Пендаровський, президент Чорногорії Міло Джуканович, президент Польщі Анджей Дуда, президент Румунії Клаус Йоханісуз та президент Румунії Клаус Йоханніс.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nbcnews.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини