Головна Новини Суспільство Війна з Росією У наступній "хвилі" мобілізують 500 тисяч осіб: ЗМІ порахувало чоловіків в Україні назвало "поріг" призову
commentss НОВИНИ Всі новини

У наступній "хвилі" мобілізують 500 тисяч осіб: ЗМІ порахувало чоловіків в Україні назвало "поріг" призову

400-500 тисяч є загальними оцінками, які коригуються, уточнили у міністерстві оборони України

13 березня 2024, 22:15 comments1613
Поділіться публікацією:

Коли розпочнеться  наступна  "хвиля" мобілізації,   лави ЗСУ, найімовірніше,  поповнять до 500 тисяч осіб. Зараз  в Україні є 3,7 мільйона громадян, які можуть взяти до рук зброю, інформує  в публікації Financial Times.

У наступній "хвилі" мобілізують 500 тисяч осіб: ЗМІ порахувало чоловіків в Україні назвало "поріг" призову

Мобілізація в Україні (фото з відкритих джерел)

Тепер, як кажуть  аналітик, на фронті  знаходиться близько 330 тисяч військових. Як  стверджують представники Міноборони, нова "хвиля" мобілізації  має  оновити склад підрозділів, які  знаходяться  на передовій з початку війни, решта мають стати на місце  загиблих чи виконувати інші бойові завдання, все  залежить від  ситуації на фронті.

За інформацією  парламентського комітету з питань економіки, з 11,1 млн чоловіків віком від 25 до 60 років,  лише 3,7 млн мають право на мобілізацію. Всі інші  знаходяться на фронті, є інвалідами, виїхали за кордоном або працюють на об’єктах  критичної інфраструктури.

З коментарів Міністерства оборони  України у Facebook відомо, що 400-500 тисяч — це  загальна оцінка, яка коригується, залежно від розвитку подій в зоні бойових дій: підготовка військових   проводитиметься  до 3 місяців.

В новому законопроєкті ще  пропонують мобілізацію певного відсотка поліцейських.  

При цьому, аудит підрозділів МОУ та Генерального штабу продовжується.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗСУ незабаром відчують полегшення на фронті. Згідно з тими сигналами, які отримав Київ, українські захисники вже найближчим часом відчують збільшення постачання боєприпасів у рамках ініціативи Чехії. Таку заяву під час спільної прес-конференції з молдавським колегою Михаєм Попшоєм у Києві зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини