Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МЗС відреагували на заяву США щодо зменшення допомоги ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС відреагували на заяву США щодо зменшення допомоги ЗСУ

Дмитро Кулеба наголосив, що у Штатах розглядають можливе зменшення військової допомоги лише тоді, "коли Україна міцно встане на ноги"

6 січня 2024, 11:27
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував заяву Державного департаменту США про те, що Вашингтон не завжди зможе продовжувати військову допомогу Україні на рівні 2022-2023 років. Як передає портал "Коментарі", під час прямого ефіру в Instagram у розмові з журналістом Вадимом Карп'яком Кулеба наголосив, що речник відомства Метью Міллер у цьому контексті говорив не про поточний рік.

У МЗС відреагували на заяву США щодо зменшення допомоги ЗСУ

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

"Це мова не про підтримку у 2024 році. Державний департамент сказав, що коли Україна міцно встане на ноги, буде достатньо зброї та ресурсів для протидії російській агресії, тоді сума підтримки може бути зменшена", — висловився глава МЗС.

Міністр ще раз наголосив, що йдеться не про 2024-й, тому що, як сказав сам представник Держдепу, "зараз Україна ще не там і потребує підтримки у заявленому обсязі".

"Тому не кипішуйте. У мене до всіх одне прохання: не шукайте собі додатковий кипіш на голову, щоб вганяти себе в стан агонії та депресії. Будь-яку заяву прочитали – і одразу всі злякалися, що ми всі помремо. Ми житимемо довго і щасливо" , — Додав Дмитро Кулеба.

Зазначимо, у ході брифінгу представник Держдепу Метью Міллер заявив, що Вашингтон не надаватиме військової допомоги Україні на рівні 2022-2023 років, адже прагне допомогти нашій країні побудувати власну військово-промислову базу. За словами представника Держдепу, США не вважають, що продовження підтримки на колишньому рівні потребує.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Держдепі США відповіли, якою Україна вийде з війни з Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини