Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МЗС відреагували на участь лідерів низки країн у параді у Москві
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС відреагували на участь лідерів низки країн у параді у Москві

Сьогоднішнє фальшиве дійство у Москві не має нічого спільного з подвигом переможців над нацизмом

9 травня 2023, 15:20
Поділіться публікацією:

У МЗС України назвали аморальним та недружнім кроком приїзд лідерів Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану на псевдопарад у Москві. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві МЗС України.

У МЗС відреагували на участь лідерів низки країн у параді у Москві

Парад в Москві. Фото: з відкритих джерел

"Під час заходу президент Російської Федерації Володимир Путін, який розшукується міжнародним правосуддям за скоєння військових злочинів, виправдовував вбивства українців, знищення українських міст та сіл, викрадення українських дітей та репресії проти мешканців захоплених українських територій", — заявили в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві нагадали, що в ніч перед урочистостями на Червоній площі РФ випустила Україною 25 крилатих ракет, у тому числі 15 по Києву, щоб заподіяти ще більше смертей і завдати ще більше руйнувань на українській землі.

У той же час, учасникам було продемонстровано російську військову техніку, яка вже десятий рік поспіль бере участь у неспровокованій агресивній війні Росії проти України.

"Розглядаємо участь лідерів зазначених іноземних держав у публічному заході поряд із військовим злочинцем, який хизується розв'язуванням війни в Європі в масштабах, невідомих з часів Другої світової війни, як аморальний та недружній крок щодо України, прояв зневаги до українського народу, який бореться за своє виживання та свободу", — наголошується в заяві.

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто та чому прибув до Москви на парад до Путіна – чи є ризик втягування країн ОДКБ у війну проти України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – головні висновки парадобісся РФ – чим запам'ятався парад на Червоній площі. Експерти детально проаналізували ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини