Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МЗС РФ розповіли, хто має організувати "мирні" переговори Росії та України
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС РФ розповіли, хто має організувати "мирні" переговори Росії та України

Глава МЗС РФ вкотре звинуватив США у підтримці України

30 травня 2024, 16:38
Поділіться публікацією:

Сьогодні Китай найбільше підходить як країна, яка здатна організувати мирну конференцію, в якій братимуть участь РФ та Україна. Як передає портал "Коментарі", про це повідомило російське пропагандистське інформагентство "РІА Новини", посилаючись на слова міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

У МЗС РФ розповіли, хто має організувати "мирні" переговори Росії та України

Сергій Лавров. Фото: з відкритих джерел

При цьому Сергій Лавров вважає, що такий крок став би продовженням зусиль Китаю щодо врегулювання "української кризи".

"Ми поділяємо позицію (Китаю), що в першу чергу необхідно усунути першопричини конфлікту та захистити законні інтереси всіх сторін, з подальшим досягненням домовленостей на основі принципу рівної та неподільної безпеки. Дозвольте мені ще раз наголосити, що це передбачає повагу до реалій на місцях, які відображають волю людей, які там живуть", — зазначив міністр.

Прогнозовано Сергій Лавров розкритикував США за допомогу Україні та заявив, що Вашингтон став "співучасником злочинів київського режиму".

Глава МЗС Росії сказав, що Москва розцінила заплановане постачання ядерних винищувачів F-16 в Україну як "сигнальну акцію" з боку НАТО.

"Нам намагаються сказати, що США та НАТО не зупиняться ні перед чим в Україні. Однак ми сподіваємося, що російсько-білоруські навчання щодо застосування нестратегічної ядерної зброї, які проходять зараз, нагадають нашим опонентам про катастрофічні наслідки подальшої ядерної ескалації", — додав Лавров.

Топ-дипломат РФ зазначив, що США на Близькому Сході також "роздмухують полум'я конфлікту".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Сергій Лавров заявив, що Росія відкрита для мирних переговорів після закінчення війни в Україні. Глава МЗС РФ додав, що Кремль говорить про мир, а не перемир'я, яким, за його словами, може скористатися Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини