Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МВС зробили нову заяву про покарання для тих, хто втік від війни за кордон
commentss НОВИНИ Всі новини

У МВС зробили нову заяву про покарання для тих, хто втік від війни за кордон

Клименко припустив, що в якості покарання можливо, буде адміністративний штраф після повернення до України.

4 жовтня 2023, 17:10
Поділіться публікацією:

Щодо  питання яке обрати покарання  тим військовозобов'язаним, що  виїхали  незаконно зі своєї країни в час  військового вторгнення,  потрібно керуватись правилом "золотої середини". При цьому в країні має бути  вироблений механізм загального підходу щодо вирішення   такої  проблеми.

У МВС зробили нову заяву про покарання для тих, хто втік від війни за кордон

Втеча ухилянтів під час війни (фото з відкритих джерел)

Такої думки  дотримується очільник МВС України Ігор Клименко, відповідаючи на запитання  журналіста "Української  правди".

"Тут золоту середину треба знайти. Не закидати, що ми нікого не пустимо, або всіх пустимо, або той сяде в тюрму, той не сяде. Держава має виробити загальний підхід до цієї проблеми. Тому що ця проблема в подальшому буде соціальною — несприйняття однією верствою населення ту верству населення, яка втікла просто від війни", — зазначив  посадовець.

Глава МВС не виключає, що одним з варіантів  покарання може  бути адміністративний штраф після  того, як втікач повернеться до  нашої країни.

"Звичайно, якщо вони проїхали за підробленими документами — це вже кримінальна відповідальність", — говорить Клименко.

Ще посадовець дотримується думки, що в цій проблемі існує, як юридична сторона, так і моральна.

"Моральна сторона це відчуття справедливості тих хлопців, які сидять в окопах, які забезпечують життєдіяльність країни і тих, хто вже 19 місяців перебуває за кордоном, ну хто менше, хто пізніше виїхав. Ми зараз дискутуємо по юридичним нормам, які мають цю справедливість і юридично і морально звести до одного", — продовжив очільник МВС.

Ігор Клименко наголошує, що "ті, хто виїхав легально, це зовсім інша історія", а інші порушили закон, тому що як правило виїхали нелегально.

"Нелегально виїхав через систему "Шлях", нелегально виїхали через документи ВЛК та МСЕК, нелегально виїхав у відрядження, або на навчання. Тому, звичайно що тут держава зараз шукає золоту середину, щоб цих людей можна було повернути в Україну", — завершив  глава МВС.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський дав старт перегляду рішень ВЛК

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини