Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Москві заочно заарештували українського кінопродюсера через його заяву про війну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Москві заочно заарештували українського кінопродюсера через його заяву про війну

Роднянський заявив, що він не буде мовчати в той час, як Росія веде війну в його рідній Україні

17 травня 2023, 22:35
Поділіться публікацією:

Представники Басманного  суду  Москви заочно заарештували  кінопродюсера Олександра Роднянського і режисера Івана Вирипаєва.

У Москві заочно заарештували  українського кінопродюсера через його заяву про війну

Олександр Роднянський (фото з відкритих джерел)

Таке рішення судова установа РФ  ухвалила  в зв'язку з тим, що два кінодіячі  висловили своє негативне  ставлення до повномасштабного  вторгнення Росії на територію  України.  Ще українців звинуватили  в поширенні фейків про  збройні сили країни-терориста.

Засідання цього суду з обранням  запобіжного заходу відбулося ще 27 квітня. Коли арешт Роднянського таки  оскаржили, то судове рішення по Вирипаєву набрало чинності 3 травня. Режисера з України оголошено  в розшук.

При цьому, Роднянський  сказав, що його заочно заарештували з тої причини, що він говорить  правду про війну в Україні. Проте, незважаючи на  винесене рішення  російської судової установи, він продовжуватиме  це робити:

 "Іншими словами, мене і одного з найкращих російських драматургів і режисерів заарештували за те, що ми говорили правду про війну. Називали все своїми словами. А не брехливими бюрократичними конструкціями. Війну — війною. Військові злочини — військовими злочинами. Агресію Росії — агресією Росії. Ніяких СВО, "нападу НАТО", "порятунку росіян", прокоментував таке рішення український кінопродюсер.

Ще він заявив, що мовчати в час,  коли "підлий і брехливий режим веде криваву агресію на території моєї рідної України" — не можливо.

"Як і у випадку з присвоєнням мені статусу іноземного агента, кримінальну справу і заочний арешт я розглядаю як знак офіційного визнання", — резюмував український кінопродюсер.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Пугачова різко відреагувала на визнання в РФ "іноагентом" Галкіна.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: instagram.com/alexander.rodnyansky

Новини