У Москві сильна пожежа, в аеропортах запровадили план "Килим"

При цьому мер Собянін заявив про відбиття атаки невідомого безпілотника

Як повідомляє портал "Коментарі", вранці 1 вересня Москву атакував невідомий безпілотник. Незважаючи на те, що влада традиційно офіційно заявила, що БПЛА вдалося знищити ще на підльоті, очевидці повідомляють про стовп густого диму, що може свідчити про "приліт".

За інформацією мера Москви Сергія Собяніна, сили ППО нібито збили невідомого безпілотника, який тримав курс на Москву. Нібито сили ППО РФ зуміли знищити БПЛА поряд із Люберцями.

"Попередньо постраждалих та руйнувань немає. Екстрені служби працюють на місці події. Дякую військовим, що не дали зіпсувати нам День знань", - заявив Собянін у себе в Телеграм.

Ось тільки самі москвичі іншої думки. Вони в соцмережі діляться коментарями про те, що у Південно-Західному окрузі Москви сильна пожежа. У небо здійнявся стовп густого диму. Деталі не повідомляють.

Варто зазначити, що останні місяці Москва та інші регіони РФ систематично атакують невідомі безпілотники. Російська влада традиційно заявляє, що практично всі БПЛА російська ППО голить ще на підльоті.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Пскові (РФ) пізно ввечері 31 серпня були чутні сильні вибухи, ймовірно, через атаку невідомих безпілотників. У місті стояв гуркіт. За повідомленнями очевидців у місцевих телеграм-каналах, працювала ворожа ППО.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у серпні явно почастішали атаки тимчасово окупованого Криму, Москви та Підмосков'я за допомогою безпілотників. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк попередив, що незабаром інциденти з "невстановленими безпілотниками" в РФ, а також на тимчасово окупованих українськими територіях стануть нормою. Що можна сказати про безпілотну війну зараз? Чого очікувати в найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.