У Міноборони відреагували на заяви росіян про "захоплення" Бахмуту

Ганна Маляр заявила, що росіяни знову передчасно поспішили заявити про "захоплений" Бахмут

Російські загарбницькі війська з регулярною періодичністю стверджують про нібито "повний контроль" над Бахмутом Донецької області. Вкидання окупантів є спробою видати бажане за дійсне. Як повідомляє видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

"Певне просування є, це видно і зрозуміло. Разом з тим, це стиль росіян, у них завжди йде інформаційний фальстарт - видають бажане за дійсне і оголошують раніше ті цілі, яких вони хотіли б досягти. Власне, дуже часто виходить так, що вони їх не досягають", - заявила Ганна Маляр.

Заступник міністра оборони зазначила, що українські захисники сьогодні контролюють південно-західну частину Бахмута. Тим часом Росія справді найбільше концентрує інформаційні зусилля та військових саме на цьому напрямі.

"Натомість у Мар'їнці та Авдіївці такі ж бої продовжуються. Їх (Ред. – ворога) завдання взяти їх під контроль, тому вони дуже запекло воюють і там", - додала Ганна Маляр.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у компанії "миротворців", які нібито бажають зупинити російсько-українську війну – поповнення. Слідом за Китаєм з його "мирним планом" і спецпредставником, який цього тижня розпочинає візити до України, РФ та ЄС, за невдалими потугами Європи та дивними ініціативами Бразилії – у справу вирішила вступити Африка. Про що говорить цей "парад" примирювачів? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на засіданні Ради безпеки ООН Росії вказали на два шляхи завершення війни в Україні.