Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони розповіли, кому з українців за кордоном потрібно терміново повернутися до України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони розповіли, кому з українців за кордоном потрібно терміново повернутися до України

У Міноборони повідомляють, українцям за кордоном зі статусом "розшук" до "Резерву" потрібно повернутися в Україну

4 червня 2024, 13:15
Поділіться публікацією:

Військовозобов'язаним українцям за кордоном, які оновили свої облікові дані в "Резерв+" та мають статус "у розшуку", треба повернутися в Україну та особисто прийти до ТЦК. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив спікер Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

У Міноборони розповіли, кому з українців за кордоном потрібно терміново повернутися до України

Міноборони України Фото: з відкритих джерел

"Насамперед тим, хто скачав додаток "Резерв+", але там з'явився статус "у розшуку". І, якщо людина порушила правила військового обліку. Тобто, наприклад, знялася з обліку в одному місці, в іншому не стала, чи не стала взагалі, виїхала, коли ще не було 17 років, а зараз настав час. Там є ціла низка причин, але попередньо треба зв'язатися в ТЦК та СП", — пояснив спікер, відповідаючи на запитання, кому з українців, які перебувають за кордоном та оновили дані, все одно треба повернутися до України та прийти до ТЦК.

У Міноборони наголошують, є розуміння, що невеликий відсоток українців, які зараз за кордоном, можна залучити до мобілізаційних процесів, оскільки люди далеко не всі планують повертатися в Україну. Водночас, зазначив, що українці за кордоном так чи інакше залишаються нашими громадянами і законодавство на них поширюється.

Щодо юнаків, яким виповнилося 17 років, Дмитро Лазуткін нагадав, що вони мають стати на військовий облік.

"Така вимога є, вона стосується і тих, хто перебуває за кордоном. Якщо ці люди планують і надалі бути громадянами України, пов'язують своє майбутнє з нашою країною, то це варто зробити. Треба стати на облік у ТЦК та СП", — прокоментував Лазуткін. .

За його інформацією, на сьогодні через мобільний додаток "Резерв+" свої дані оновили 1 371 000 українців – військовозобов'язаних, призовників та резервістів. Серед людей, які мешкають за кордоном, свої дані оновили понад 18 тисяч. Якщо говорити про жінок, то це близько 190 тисяч.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Зеленський зробив заяву про збільшення мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини