Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони РФ відреагували на обстріл ATACMS Севастополя: кого звинуватили
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони РФ відреагували на обстріл ATACMS Севастополя: кого звинуватили

Міністерство оборони РФ звинуватили США в ракетному ударі по Севастополю. Проте, виявляється, що Росія порушує норми, які можуть призводити до смерті мирних жителів.

24 червня 2024, 10:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

23 червня Міністерство оборони Росії заявило, що Україна запустила щонайменше 5 американських ракет ATACMS по Севастополю. Через роботу ППО деякі ракети відхилились від курсу та вразили цивільні об'єкти. Міноборони РФ звинувачує США в ударах по цивільних в Криму, де загинуло кілька людей.

У Міноборони РФ відреагували на обстріл ATACMS Севастополя: кого звинуватили

Запуск ракети ATACMS. Фото з відкритих джерел

Міноборони РФ виступило з критичною заявою щодо США та звинуватили американців в ударі по цивільних на окупованому півострові.

"Відповідальність за навмисний ракетний удар по мирних жителів Севастополя несе передусім Вашингтон, який поставив цю зброю на Україну, а також київський режим, з території якого цей удар було завдано", — заявили в Міноборони РФ.

Російський посол у США Анатолій Антонов звинуватив американців у тероризмі та заявив, що вони не уникнуть відповідальності.

"Обстріл Севастополя американськими ATACMS показав, що адміністрація США стала на бік міжнародного тероризму", — сказав Антонов.

Інститут вивчення війни проаналізував ситуацію та вказує, що російське міністерство оборони постійно стикається з критикою від військових блогерів, які зауважують нездатність РФ захистити цивільне населення, побудувати укриття та відсутності вчасного використання сирен повітряної тривоги.

Аналітики Інституту вивчення війни зауважили, що російські військові постійно розташовують воєнні об'єкти поблизу у житлових районах намагаючись таким чином прикриватись від ударів. Крім того, Росія активно заохочувала росіян їхати в анексований Крим на відпочинок, в час, коли півострів активно використовується російськими силами, як тиловий район.

"Росія, ймовірно, порушує власні норми застосування міжнародного гуманітарного права, згідно з якими військове командування має уникати розміщення військових об’єктів у густонаселених районах або поблизу них", — йдеться в огляді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Південна Корея поставила ультиматум Росії.

Також "Коментарі" писали про Путіна, який зробив прогноз щодо майбутнього Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

24 червня 2024, 10:01

Они еще что то будут вякать?Уроды путиносранские,У раши параши виноваты все ,кроме них..


Новини