Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони РФ намагаються переконати росіян, що Шойгу особисто вирушив на фронт
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони РФ намагаються переконати росіян, що Шойгу особисто вирушив на фронт

Міноборони РФ вже 3 дні транслює, що Шойгу нібито в Україні – кажуть, був у Маріуполі

6 березня 2023, 11:25 comments1626
Поділіться публікацією:

Міноборони Росії опублікувало кадри нібито візиту міністра оборони РФ Сергія Шойгу до тимчасово окупованого Маріуполя. Цікаво, що це вже третє повідомлення за останні 3 дні, покликане показати присутність міністра в зоні бойових дій в Україні. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє прес-служба відомства в Telegram.

У Міноборони РФ намагаються переконати росіян, що Шойгу особисто вирушив на фронт

Сергій Шойгу. Фото: з відкритих джерел

"Міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу в рамках робочої поїздки до зони проведення спеціальної військової операції перевірив роботу військово-будівельного комплексу Міноборони Росії щодо відновлення інфраструктури Донбасу", — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у тимчасово окупованому Маріуполі Шойгу нібито проінспектував готовність вже зданих об'єктів та перебіг виконання робіт на нових будмайданчиках.

Російський міністр нібито відвідав побудовані "багатофункціональний медичний центр, республіканський рятувальний центр МНС та новий мікрорайон із 12-ти п'ятиповерхових житлових будинків".

Також російське міністерство повідомило, що в Маріуполі окупанти нібито будують "сучасний комплекс Федерального медико-біологічного агентства Росії, новий житловий мікрорайон з 6 дев'ятиповерхових багатоквартирних будинків, школи та дитячі садки".

5 березня Міноборони РФ заявило, що Шойгу "провів нараду з командувачами угруповань спеціальної військової операції" і що це проходило "в штабі об'єднаного угруповання російських військ".

При цьому 4 березня Міноборони РФ стверджувало, що Шойгу нібито проінспектував "передовий пункт управління одного з об'єднань угруповання військ "Схід" на південно-донецькому напрямку" та заслухав доповідь командувача угрупуванням Рустама Мурадова.

Також повідомлялося, що Шойгу вручив державні нагороди окупантам, що воюють в Україні.

Російське оборонне відомство не вказувало, які саме населені пункти відвідував Шойгу. В опублікованих відео Міноборони показало вертольоти, що летять, потім Шойгу всередині вертольота, а потім кілька кадрів Шойгу на тлі зруйнованих будинків.

Читайте на порталі "Коментарі" — російським корпораціям потрібно шукати кошти і самим закуповувати системи протиповітряної оборони (ППО) для боротьби з дронами, заявив голова комітету Держдуми РФ з оборони Андрій Картаполов. Про що говорять такі заяви? Як на них може відреагувати російський бізнес? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини