У Міноборони пояснили, чому не розкривають інформацію про втрати ЗСУ

Міністр оборони Олексій Резніков вважає правильною політику держави щодо закритої інформації про втрати ЗСУ під час війни

Під час війни важливо утримувати баланс між позитивними та негативними новинами. При цьому влада прийняла свідому політику щодо нерозголошення втрат України. Як повідомляє видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "NV" розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

Глава Міноборони зазначив, що постійні погані новини руйнують мораль і внутрішню стійкість людей, таким чином руйнується і стійкість оборони.

"Для того, щоб перемогти, ось це відчуття єдності суспільства надважливе, і ворог намагається руйнувати його насамперед. Ця віра нас уже врятувала, бо був час, коли в нас не вірили навіть наші партнери, вони вважали, що через 72 години паде Київ, уряд разом із президентом втечуть, парламент втече, ну і за три тижні всю країну окупують", - додав Олексій Резніков.

Виходячи з цього, всі українські медіа намагаються давати позитивні новини, як про кількість втрат ворога.

"Ми не демонструємо і не говоримо, скільки і які в нас втрати. Це свідома політика, це ухвалене рішення і на рівні Генерального штабу та Ставки Верховного Головнокомандувача, парламенту та уряду", - зазначив міністр.

При цьому Резніком вважає, що влада правильно комунікує на теми вмотивованості та розуміння небезпеки.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Резніков розповів, як просувається питання західних літаків для України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Олексій Резніков озвучив прогноз щодо переговорів з РФ та закінчення війни.