Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони хочуть спростити мобілізацію: звідки братимуть інформацію про військовозобов'язаних
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони хочуть спростити мобілізацію: звідки братимуть інформацію про військовозобов'язаних

Міністерство оборони вже зробило шість важливих інтеграцій в "Оберіг"

10 квітня 2024, 09:54
Поділіться публікацією:

Незабаром до реєстру військовозобов'язаних "Оберіг" приєднають Пенсійний фонд. Ці нововведення впровадять для розуміння навичок та досвіду роботи потенційного кандидата на службу в армії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила заступник міністра оборони України Катерина Чорногоренко.

У Міноборони хочуть спростити мобілізацію: звідки братимуть інформацію про військовозобов'язаних

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Зараз на черзі Пенсійний фонд. Це теж дуже важливо, тому що ми бачитимемо трудовий шлях або професійний шлях військовозобов'язаного, зможемо робити мобілізацію смарт, зможемо робити рекрутинг тощо", — зазначила Чорногоренко.

Як пояснила замміністра, система запрацювала у Міністерстві оборони кілька років до широкомасштабного вторгнення. Її користувачами є ТЦК та Державна прикордонна служба України.

Ця система включає низку державних реєстрів, які спрощують роботу з обліку військовозобов'язаних громадян України та допоможуть зробити запит та мобілізацію більш ефективними.

"Як це буде виглядати? По суті, це дуже схоже буде на єдиний державний портал електронних послуг "Дія", людина може уточнити по собі інформацію, актуалізувати інформацію та зрозуміти, які ж дані знаходяться по ньому або по ній у реєстрі "Оберіг", — розповіла Чорногоренко.

Варто зазначити, що Міністерство оборони вже зробило шість важливих інтеграцій в "Оберіг", зокрема, з Державною податковою службою, з Мін'юстом з державного реєстру актів цивільного стану, а також з Державною судовою адміністрацією та з Прикордонною службою.

Також відомство зробило обмін інформацією з Державною міграційною службою, де можна перевірити прізвище, ім'я та по батькові людини. Це один із базових державних реєстрів місця проживання громадян.

Наступний у списку Пенсійний фонд, інформація з якого дозволить бачити, де людина працювала та має професію та досвід. Відповідно до цього у перспективі військовозобов'язаного можна буде більш ефективно залучити до армії

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому доля мобілізаційного законопроекту залишається туманною: що зараз відбувається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини