Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Мін'юсті відповіли, чи можлива екстрадиція українців, які втекли з країни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мін'юсті відповіли, чи можлива екстрадиція українців, які втекли з країни

Першочергово в Україні хочуть екстрадувати топ-корупціонерів

3 вересня 2023, 21:30
Поділіться публікацією:

Керівник українського Міністерства юстиції  Денис Малюська  дав коментар щодо ситуації   про можливість   екстрадиції  громадян України, що втекли в інші країни.

У Мін'юсті відповіли, чи можлива екстрадиція українців, які втекли з країни

Денис Малюська (фото з відкритих джерел)

Як зазначив  міністр юстиції  під час ефіру національного телемарафону, сьогодні — це складно та непросто, аби така екстрадиція була можлива, потрібно виконати  цілу низку умов, що тепер є неможливим.

"Умовно завтра в величезному масштабі імплементувати це було б не можливо. Спочатку підуть "топи" — ті, хто вкрав найбільше. Їх ми спробуємо дістати в першу чергу. А середня риба та інші персонажі підуть пізніше", — наголосив голова Мін’юсту. . 

Міністр наголошує, що в першу чергу  в Україні хочуть екстрадувати топ-корупціонерів.

"Ключова проблема, яку ми зараз маємо – це те, що навіть за більш очевидними і кричущими випадками злочинів, які вчиняли, наприклад, топ-корупціонери, які втекли за кордон, нам відмовляють забезпечувати їхню екстрадицію. Тому що в країнах Європи, в яких в більшості перебувають наші топ-злочинці чи корупціонери, дуже обережно відносяться до питання екстрадиції у зв’язку з тим, що у нас війна. І їхні адвокати наголошують на тому, що передавати в Україну таких персонажів буде вкрай небезпечно. Тому в більшості випадків, на жаль, наші закордонні партнери відмовляють поки що в екстрадиції. Але це явище тимчасове", — зазначив Малюська.

Але, як стверджує посадовець,  ця ситуація  тимчасова, адже  Мін’юст  підготував план дій, щоб добитись дієвості цього  механізму.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що відомий український співак отримав повісткуВіталій Козловський написав, що  тепер має  повістку до військкомату. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини