Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Мережі з'явився фейковий Резерв+: як не потрапити у пастку
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мережі з'явився фейковий Резерв+: як не потрапити у пастку

В Міноборони попередили, що ворог створює фейкові застосунки, схожі на Резерв+

4 серпня 2024, 20:17
Поділіться публікацією:

У Мережі з'явилася фейкова версія застосунку для військовозобов'язаних "Резерв+", про що повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій Катерина Черногоренко. Ворог поширює веб-застосунки, які імітують офіційний "Резерв+", з метою збору персональних даних українців.

У Мережі з'явився фейковий Резерв+: як не потрапити у пастку

У Мережі з'явився фейковий Резерв+ (фото з відкритих джерел)

Катерина Черногоренко запевнила, що Міністерство оборони працює над забезпеченням захисту даних українців і закликала бути уважними та перевіряти джерела, з яких завантажуються додатки. Вона підкреслила важливість використання лише офіційного сайту "Резерв+" за адресою reserveplus.mod.gov.ua.

"Не переходьте за посиланнями, що імітують назву reserveplus.mod.gov.ua і закінчуються на .top, .website, .org тощо. При завантаженні застосунку обов’язково перевіряйте, що розробником є Міністерство оборони України (MINISTERSTVO OBORONY UKRAINY)", – попередила заступниця міністра.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Міноборони пояснили, чи є вірогідність, що все одно отримаєте штраф після оновлення "Резерву+". Уточнення облікових даних через мобільний застосунок "Резерв+" є достатнім для виконання обов’язку, передбаченого законом.  Про це йдеться у відповіді заступниці міністра оборони Катерини Черногоренко на звернення народного депутата від "Слуги народу" Олександра Федієнка, яку він оприлюднив у своєму Telegram-каналі. 

Парламентар нагадав, що з дня набуття чинності новим законом про мобілізацію (від 18 травня) усі військовозобов’язані особи протягом 60 діб мали оновити свої облікові дані.  Він додав, що наразі всі військовозобов’язані особи зобов’язані були уточнити особисту інформацію до 16 липня. А ті, хто не оновив свої персональні дані, будуть притягуватися до адміністративної відповідальності за ст. 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у вигляді штрафу розміром 17 тисяч гривень.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини