У Луганській ОВА розповіли, у чому важливість звільнення Кремінної

Сергій Гайдай заявив. що звільнення Кремінної послабить позиції росіян під Бахмутом

Звільнення Кремінної відкриє для ЗСУ два напрями та дозволить ударити по росіянах, які активно атакують Бахмут. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів голова Луганської області Сергій Гайдай.

"Тут перебільшити важливість не можна, бо два напрями відкриваються (Ред. – Кремінний). Один – це на Старобільськ, і це буде деокупований логістичний центр Луганщини. І потім уже дуже важко ворогові переміщатиме якісь резерви чи техніку, чи особовий склад , тому що зі Старобільська вогневим контролем можна тримати всі дороги. Ну, і другий напрямок – це Рубіжне – Сєвєродонецьк. Це допоможе розбити це угрупування, яке постійно штурмує Бахмут", – зазначив Сергій Гайдай.

Українські захисники за минулий тиждень просунулися у напрямку міста Кремінна у Луганській області.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Інститут вивчення війни (ISW) вважає, що поки РФ публічно вихваляється, що в неї "ніколи не закінчаться ракети "Калібр", ефективність її ударів по Україні падає, до того ж, країна-агресор демонструє нездатність радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк підкреслює, що прискорення темпів поставок Україні бронетехніки та далекобійних ракет наблизить закінчення війни, а також дозволить знизити кримінальний та корупційний вплив Росії на глобальну політику. ОПУ, а також спрогнозували, як військова ситуація може розвиватися в найближчому майбутньому.

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до росіян та білорусів, попередивши про нові підступні плани режиму Путіна та Лукашенка.