У Литві зробили заяву про бої в Курській області: явне приниження Путіна

Україна військовими діями на території Росії принизила Путіна.

Прорив російського кордону, захоплені населені пункти та бої в Курській області принизили російського диктатора Володимира Путіна, вважає міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас. За його словами, Україна отримала додаткові бонуси при переговорах з Росією.

Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас прокоментував український наступ на Курську область та назвав цю військову операцію вражаючою для України та ганебною для режиму Путіна.

"Якщо дивитися реально, це явне приниження Володимира Путіна. Так звані оборонні лінії, мабуть, навіть не були такими, як вони мали бути задумані. Зараз вони зайняли стільки ж території, скільки вдалося захопити в минулорічній контратаці, тобто цифри вражаючі", - говорить Кащюнас.

Очільник Міноборони Литви вважає, що подібна військова операція назрівала давно, адже в останні місяці світова спільнота була більш схильна до російського сценарію закінчення війни.

"Я вважаю, що найголовніше з того, що зараз сталося, те, що я бачу, це підняття морального духу, це було дуже потрібно. Насправді це було потрібно давно, тому що це вже поширилося на всіх – і на нас, і на Захід, тому що вони, побачивши ситуацію, почали говорити про якісь переговори, мабуть, більше за російським сценарієм, тому що вони тепер у сильнішій позиції", - вважає Кащюнас.

Однак після початку боїв у Курській області ситуація змінилась і за словами Кащюнаса, Україна "підвищує свою переговорну силу". Литовський міністр вважає, що у випадку початку переговорів, Україна буде вже у сильнішій позиції, ніж раніше.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про заяву Лаурінаса Кащюнаса про вивід російських військ з Європи через бої в Курській області.

Також "Коментарі" писали, чи піде Путін на обмін територіями або переговори після захоплення Україною частини Курської області.