У Курській області поскаржилися на атаку дронів: де було чути потужний вибух

Потужний вибух було чутно у Курчатові

У Курській області РФ у ніч проти 12 жовтня працювала протиповітряна оборона через фіксацію безпілотників. У місті Курчатів було чутно сильний вибух на тлі повітряної атаки. Як передає портал "Коментарі", про це повідомив губернатор Курської області Олексій Смирнов.

Глава Курської області заявляв про загрозу атак із застосуванням безпілотників у регіоні після опівночі за місцевим часом.

За його словами, сили та засоби ППО були "приведені в готовність для відбиття можливої атаки".

Також тривожні новини почали розповсюджуватись у курских Telegram-каналах, де писали про звуки вибухів, попередньо через роботу ППО в Курському районі та області. А вже вночі в мережі розповіли, що у Курчатові пролунав потужний вибух. Також у мережі було оприлюднено відео, зняте камерою спостереження. На кадрах можна побачити яскравий спалах у нічному небі та почути сильний вибух.

Читайте також на порталі "Коментарі" - незважаючи на те, що ЗСУ відважно намагаються прорватися вперед, продовжуючи виконувати завдання Курської операції, російські війська не лише відбивають атаки, а й самі мають поступ на Курщині. Про це йдеться у оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Американські експерти повідомляють, що російські війська нещодавно просунулися на головному українському виступі у Курській області. Згідно з геолокаційними кадрами від 7 жовтня, росіяни мають незначний поступ у східній частині Обухівки (південний схід від Коренево).

Також видання "Коментарі" повідомляло – українське командування не зуміло прорахувати всі ризики, які могли б виникнути у Курській області. Саме тому ЗСУ застрягли на південь від міста Веселе і потрапили там у "жорстоку засідку", втративши свою найціннішу техніку. Це сталося після того, як 12 вересня окремі українські сили розпочали другий прорив на Курщину з метою з'єднатися з головними силами та затиснути тисячі російських військ між українськими загарбниками та кордоном. Про це пише військовий аналітик "Forbes" Девід Акс.