Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Кремля вже є питання щодо продовження війни: у ГУР дізналися деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремля вже є питання щодо продовження війни: у ГУР дізналися деталі

Українська розвідка фіксує, що Росії все важче приховувати втрати, а ресурси для ведення боїв вичерпуються

13 липня 2024, 10:52 comments5437
Поділіться публікацією:

Повномасштабна війна РФ проти України стає чинником роздратування у регіонах країни-агресора. Інформація про бойові дії, яку транслює російська пропаганда, все частіше викликає у місцевого населення втому та невдоволення, ніж захоплення, як це було на початку вторгнення. Як інформує портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУР Міноборони.

У Кремля вже є питання щодо продовження війни: у ГУР дізналися деталі

Втрати росіян. Фото: із відкритих джерел

Українська розвідка зазначає, однією з причин таких змін є невідповідність інформації, що поширюється, з реальним становищем: рівень втрат під час війни приховувати все важче, а ресурси для ведення бойових дій вичерпуються. Про що, як зазначили у ГУР, зокрема, говорить активна підготовка Москви до рекордного у своїй історії підвищення податків.

Згідно з планом Кремля, під виглядом "прогресивної шкали податку на прибуток фізичних осіб" побори до бюджету зростуть для росіян, які заробляють понад 2200 доларів на місяць. Ставка прибуток збільшиться з 20% до 25%. За оцінками російського режиму, так звана "податкова реформа" дозволить зібрати близько 200 мільярдів доларів у період із 2025 по 2031 рік.

"Невтішна динаміка суспільних настроїв, яку відстежують у Кремлі, змушує російське військово-політичне керівництво готувати населення до "затягування поясів" та реагувати — регіональні представники путінського режиму вже намагаються зміщувати фокус уваги з дратівливої військової тематики на "бурхливе" вирішення соціально-побутових проблем" , — йдеться у повідомленні ГУР.

Розвідка стверджує, що служителі російського диктатора Володимира Путіна з Москви, у тому числі партійці, відправлені "в народ" для організації різних заходів підтримки учасників війни проти України та членів їх сімей, участі у прийомах громадян, розробках та обговореннях демонстративних соціальних законопроектів: про підтримку волонтерства, підвищення зарплат, захист ветеранів

"Особливе місце тут займає "підтримка" інвалідів, кількість яких постійно зростає через війну проти України. Зокрема, для скалічених під час бойових дій окупантів російська влада прагне розвивати внутрішній туризм. Наприклад, мінімальна кількість місць для інвалідів на російських парковках тепер становить 15%", — звертають увагу до ГУР.

Також у Росії розпорядилися виділяти учасникам війни проти України так звані "верещагінські карти" — ваучери номіналом 15 тисяч рублів, на які протягом року можна купувати квитки до закладів культури.

Загалом, як підсумували в ГУР, активізація "соціальної" діяльності держави-агресора свідчить про спробу каналізувати невдоволення та уникнути неконтрольованих соціальних вибухів у Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ГУР натякнули про швидкий переполох у Криму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини