Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Кремлі не можуть визначитися з другою хвилею мобілізації: у США розповіли, чого боїться Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі не можуть визначитися з другою хвилею мобілізації: у США розповіли, чого боїться Путін

За даними ISW, у Росії знову заговорили про мобілізацію сотень тисяч резервістів та контрактників

13 вересня 2023, 07:40
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що російська пропагандистська машина працює на повну потужність, російське керівництво боїться оголошувати другу хвилю мобілізації, побоюючись негативних реакцій у суспільстві. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У Кремлі не можуть визначитися з другою хвилею мобілізації: у США розповіли, чого боїться Путін

Мобілізація у Росії. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики відзначають, як стверджують російські інсайдерські джерела, найближче оточення Кремля знову активно не погоджується з необхідністю та підготовкою до "другої хвилі" мобілізації резервів напередодні піврічного осіннього призову до армії, який розпочинається 1 жовтня.

Так, російський Telegram-канал, ймовірно пов'язаний із джерелами в російських службах безпеки, писав про те, що окремі російські чиновники "серйозно" готуються до другої хвилі мобілізації резервів і сподіваються провести ще одну — восени.

Аналітики звертають увагу на важливість враховувати різницю між: звичайним у РФ піврічним призовом на військову службу, великомасштабною мобілізацією резервів, подібної до минулої осені, коли могли набрати близько 300 тисяч резервістів, "прихованою мобілізацією", яка призводить до залучення резервістів у меншій кількості, але протягом тривалого часу, а також різними спробами спонукати чи змусити росіян підписати нібито добровільні контракти із російськими військовими.

Канал заявив, що російські чиновники хочуть мобілізувати від 170 000 до 175 000 резервістів та перенести дату осіннього призову з 1 жовтня на 1 листопада, щоб забезпечити процес мобілізації резерву, одночасно проводячи "контрактну мобілізацію" для набору додаткових 130 000 осіб на контрактну службу з використанням примусових заходів, зазначається у звіті.

Також там звучала заява про те, що в РФ впливова група "силовиків-яструбів" також пропонує суворіші заходи щодо мобілізації резервів, такі як обмеження певних осіб на отримання відстрочок щодо мобілізації, що викликало серйозні розбіжності з чиновниками в адміністрації російського диктатора.

За даними каналу, у Путіна побоюються реакції на подібні заходи з боку інших російських чиновників та суспільства загалом.

При цьому експерти ISW зазначають, що ці плани, пропозиції та розбіжності не є новими та не вказують на те, що Путін зрештою вирішив провести другу хвилю мобілізації резервів у найближчому майбутньому.

Перед цим в Інституті вивчення війни спостерігали зростання дискусій щодо підготовки до мобілізації резервів у Росії та спекуляцій напередодні весняного призову на початку 2023 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін на тлі обіцянки, що в РФ не мобілізуватимуть понад 300 тисяч людей, повідомив, що ще 270 тисяч осіб підписали контракти на службу як "добровольці". Таку заяву господар Кремля зробив під час виступу на Східноекономічному форумі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини