Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Києві та Старкостянтинові вибухи: ворожий МІГ пускає «Кинжали» (ОНОВЛЕНО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві та Старкостянтинові вибухи: ворожий МІГ пускає «Кинжали» (ОНОВЛЕНО)

Серія вибухів пролунала у Києві та на Хмельниччині

26 вересня 2024, 11:03 comments1869
Поділіться публікацією:

У Києві та по всій Україні лунає повітряна тривога у зв’язку з пуском аеробалістичних ракет "Кинжал" з ворожого МІГ-31К.

У Києві та Старкостянтинові вибухи: ворожий МІГ пускає «Кинжали» (ОНОВЛЕНО)

МІГ-31К в повітрі. Фото з відкритих джерел

У столиці пролунало декілька вибухів, в тому числі, до оголошення повітряної тривоги.

У КМВА спростували інформацію про вибухи:

"Щодо інформації про вибухи в Києві, яка шириться в засобах масової інформації. Перед та під час повітряної тривоги сили та засоби ППО столиці не працювали. По території Києва ракетне озброєння ворога не застосовувалося. Довіряйте лише офіційним джерелам інформації. Не панікуйте і не піддавайтеся на маніпуляції. Повітряна тривога триває. Перебувайте в укриттях до відбою".

У моніторингових каналах зазначається, що звуки, схожі на вибухи на Київщині та Житомирщині, — це "Кинжали" входили в нижні слої атмосфери.

Також вибухи були у Старокостянтинові Хмельницької області, куди ворог запустив аеробалістику.

Тривога триває. Повторних пусків наразі не зафіксовано. Інформація оновлюється.

ОНОВЛЕНО: О 10:49 було оголошено повторну повітряну тривогу через зліт ще одного МІГ-31К. Пізніше повітряні сили ЗСУ повідомили про пуски аеробалістичних ракет "Кинжал" на захід країни, зокрема, на Старокостянтинів Хмельницької області. Повідомляється, що у місті знову лунають вибухи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Неспокійна ніч була в Києві. Ворожі війська спрямували на столицю ударні дрони. Повітряна тривога у Києві тривала протягом 5 годин. Про наслідки обстрілу Києва розповів начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, повідомляє портал “Коментарі”. 

За словами очільника військової адміністрації, ворог ударними дронами намагався  завдати повітряного удару цивільному населенню та інфраструктурі Києва. Загалом, за даними сил протиповітряної оборони, атакувало столицю понад півтора десятка ворожих безпілотників. Бойова робота в повітряному просторі Києва на його підступах велася протягом 5 годин.

“Силами та засобами ППО було знешкоджено приблизно десяток російських ударних дронів. (Точну кількість та тип БпЛА у своїх звітах оприлюднять Повітряні Сили)”, — зазначив Сергій Попко.

Фото – за посиланням.

Читайте також: Окупанти масово скидають КАБи на Запоріжжя: наслідки

Вчора ввечері окупанти завдали п'ять авіаударів (попередньо – КАБами) по території Запоріжжя та Запорізького району. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Запорізької ОВА Івана Федорова та Нацполіції.

Вісім людей поранені внаслідок нічного обстрілу Запоріжжя. Спочатку повідомлялося, що поранення дістали  четверо жінок, двоє чоловіків та 14-річний хлопчик. Двоє поранених під час нічного ворожого обстрілу — у лікарні. Чоловік у тяжкому стані, жінка в стані середньої тяжкості. Пізніше загальна кількість поранених зросла до 8 людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини