Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ISW розповіли, хто виграє від припинення вогню на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

У ISW розповіли, хто виграє від припинення вогню на фронті

Експерти ISW увієні, що будь-яке припинення вогню на фронті піде на користь Росії

27 січня 2024, 09:30 comments1099
Поділіться публікацією:

Будь-яке припинення вогню на лінії фронту в Україні піде на користь Росії. Як передає портал "Коментарі", це впевнені американські аналітики Інституту вивчення війни.

У ISW розповіли, хто виграє від припинення вогню на фронті

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

В ISW зазначили, що Росія продовжує вважати головними виправданнями вторгнення в Україну вимоги щодо українського "нейтралітету" та мораторію на розширення НАТО. Будь-яка гіпотетична поступка цих вимог означала б серйозний стратегічний і риторичне відступ з боку Путіна. Він не піде на це зараз.

На думку експертів, усі заклики РФ до українського "нейтралітету" — це вимоги, щоб Україна внесла зміни до своєї Конституції, щоб вилучити зобов'язання щодо набуття членства в НАТО та зобов'язань не вступати до НАТО чи Європейського Союзу. Вимоги до такого "нейтрального статусу" є метою десятирічних зусиль Путіна на вимогу змін до НАТО, які послабили б Альянс настільки, що він не міг би стримувати або здобути перемогу над майбутньою російською агресією у Східній Європі.

Як зазначають аналітики, Путін навряд чи піде на поступки, оскільки він не припинить переслідувати свою мету контролювати Україну та послабити НАТО, якщо тільки не зазнає рішучої поразки.

У звіті ISW зазначається, що російські публічні особи можуть імітувати зацікавленість у поступках щодо місця України в західних інститутах, намагаючись спонукати Захід до випереджальних поступок щодо територіальної цілісності України. У повідомленнях про відкритість Путіна до переговорів через негласні канали не згадується про готовність Росії відмовитись від будь-якої окупованої української території.

У РФ зазначають, що їхня мета – анексія окупованих українських територій чи додаткових територіальних завоювань в Україні.

"ISW продовжує вважати, що будь-яке припинення вогню піде на користь Росії, надаючи їй час для відновлення та перегрупування для майбутніх наступальних кампаній з тими ж максималістськими цілями та подальшого територіального захоплення в Україні", — йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олаф Шольц зібрався до Вашингтона: як це стосується підтримки України у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини