Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ISW пояснили, чому у Кремлі почали боятися провалів на війні
commentss НОВИНИ Всі новини

У ISW пояснили, чому у Кремлі почали боятися провалів на війні

Аналітики ISW зазначають, що у Кремлі бояться, що провали на війні в Україні вплинуть на майбутні вибори в РФ

1 грудня 2023, 07:25 comments7071
Поділіться публікацією:

З наближенням президентських виборів у Росії у Кремлі дедалі більше "стурбовані" негативним впливом провалів на війні в Україні на результати виборчої кампанії в РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У ISW пояснили, чому у Кремлі почали боятися провалів на війні

Путін та Шойгу. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики, як і в попередніх звітах, переконані, що в президентській кампанії Володимир Путін має намір сконцентрувати увагу на внутрішніх справах РФ і критиці Заходу, постаравшись дистанціюватися від війни в Україні, з якою в Росії останнім часом пов'язано багато проблем.

Крім того, російські урядовці хочуть посилити цензуру у країні. Вони пояснюють це тим, що росіяни, які виїхали з країни, зробили спроби дискредитувати майбутні російські президентські вибори.

За інформацією ISW, російська влада також намагалася консолідувати контроль над російським інформаційним простором і посилила заходи щодо заохочення самоцензури. Також на вибори можуть впливати родичі мобілізованих. У РФ збільшилася кількість скарг та закликів про допомогу мобілізованим, незважаючи на спроби Росії цензурувати їх.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль боїться протестів мобілізованих дружин, які можуть спалахнути перед президентськими виборами в РФ, наміченими на березень-2024. Про це пишуть російські медіа. А секретар РНБО України Олексій Данилов попереджає, що чергові вибори Путіна остаточно зацементують авторитарний режим у Росії, що дозволить Кремлю розгорнути на повну потужність свій військовий потенціал, включно з посиленням мобілізації. Які є варіанти розвитку подій у світлі майбутніх "виборів" у РФ? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини