Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ГУР розповіли про спецоперацію "Очерет": росіянин підірвав штаб з офіцерами РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР розповіли про спецоперацію "Очерет": росіянин підірвав штаб з офіцерами РФ

Російський солдат підірвав свого командира з іншими офіцерами та перейшов на бік України.

20 серпня 2024, 16:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Головне управління розвідки України (ГУР) розповіло про успішну спецоперацію "Очерет". В її рамках російський військовий підірвав штаб офіцерів батальйону "шторм зет" та приєднався до українських сил у війні проти Росі.

У ГУР розповіли про спецоперацію "Очерет": росіянин підірвав штаб з офіцерами РФ

Російський військовий підірвав штаб з офіцерами "шторм зет". Фото: ГУР

Взимку 2024 року російський оператор FPV-дронів з позивним "Сільвер" вийшов на зв'язок з Легіоном "Свобода Росії". На співпрацю з Україною російського солдата мотивували системні воєнні злочини командування РФ, зокрема позасудові страти, побиття та побори.

Завдяки даним, які надав російський військовий, українська розвідка отримала зібрала інформацію про розташування, чисельність та плани російської армії на конкретному напрямку фронту. Далі російський солдат позбувся свого командування та скористався програмою здачі в полон "Хочу жить".

"Там десь 15 людей було у підвалі. У цьому приміщенні була  труба прямо над ліжком, де спав комбат. Вона виходила на вулицю поруч з під’їздом, і ми вирішили в цю трубу вкинути гранату або дві, щоб вони поруч з ними вибухнули", — розповів "Сільвер".

Після закінчення операції "Очерет" у якій підірвали штаб з офіцерами "шторм зет", росіянин вирішив стати добровольцем Легіону "Свобода Росії", щоб боротись з путінським режимом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що тисячі російських солдатів можуть опинитись у пастці України в Курській області. Українські сили спочатку знищили мости, а тепер закривають останні можливості втечі російських військових. 

Також "Коментарі" писали про те, що російський диктатор Володимир Путін пообіцяв дати "гідну відповідь" на дії України в Курській області, однак понад тиждень мовчить та не коментує український наступ на територію РФ.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/DIUkraine/4271

Новини