Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ГУР пояснили слова Буданова про новий наступ РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР пояснили слова Буданова про новий наступ РФ

В українській розвідці зазначили, що українським захисникам уже вдалося зламати плани супротивника

17 липня 2024, 16:05
Поділіться публікацією:

Сказане в інтерв'ю не завжди накладається на те, що відбувається зараз. Адже в більшості випадків інтерв'ю записується одночасно, а публікується в інший. Відповідно ситуація на тій чи іншій ділянці фронту змінюється. Як передає портал "Коментарі", представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону прокоментував ситуацію на північних кордонах країни. За його словами, інформація та обстановка активно змінюються, що потребує постійних коректив у формах подання інформації.

У ГУР пояснили слова Буданова про новий наступ РФ

Андрій Юсов. Фото: з відкритих джерел

"Інформація та ситуація активно змінюється. І коли ми говоримо про форму подачі інформації, інтерв'ю шановним друкованим виданням, які виходять згодом за кілька тижнів і пізніше після факту проведення інтерв'ю, то зазвичай потрібно робити певні поправки та корективи", — зазначив Юсов.

За його словами, це інтерв'ю, в якому керівник ГУР МО Кирило Буданов говорив про загрозу наступу РФ з півночі, записувалося тоді, коли були активні дії на Харківському напрямку і ворог продовжував свою наступальну операцію.

Юсов зазначив, що українські Сили безпеки та оборони зламали плани ворога по Харківській області та іншому північному напрямку.

"Але дійсно загроза там залишається. Ворог не залишатиме спроб дестабілізувати ситуацію, відволікати сили та засоби українських Сил безпеки та оборони. Тому так, у цьому контексті це питання актуальне. Ми говоримо про російсько-українські кордони, ми говоримо про північний напрямок", – наголосив представник ГУР.

На питання, чи спостерігається на окремих ділянках північного кордону накопичення сил, яких не було відносно недавно, Юсов відповів, що зараз у ГУР бачать спроби ворожих ДРГ та спроби ротації, зміни, поповнення підрозділів, які зазнали значних втрат у живій силі та техніці.

"Звичайно, Сили безпеки та оборони України за цим уважно спостерігають, готуються та проводять активні контрзаходи", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — новий наступ РФ з півночі: Зеленський роз'яснив заяву Буданова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини