У Генштабі такого не очікували: що з показниками мобілізації в Україні

У Генштабі задоволені темпами мобілізації в Україні, а при тривалому їх збережені Верховна Рада може прийняти законопроєкт про демобілізацію.

Секретар Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони і розвідки Роман Костенко заявив, що кількість мобілізованих в Україні перевищила очікування Генштабу. За словами Костенка, якщо темпи мобілізації будуть тривати на такому ж рівні, то невдовзі до Верховної Ради може потрапити законопроєкт про демобілізацію.

Ветеран АТО та народний депутат з фракції "Голос" Роман Костенко в коментарі "Українській правді" розповів про ситуацію з мобілізацією в Україні.

"Генеральний штаб зараз дійсно задоволений темпами мобілізації. Їх задовольняє кількість мобілізованих, яка навіть перевищує очікування. Вони сподіваються, що ця тенденція зберігатиметься", - сказав Костенко.

Народний депутат додав, що у випадку збереження високих темпів мобілізації до кінця літа, тоді можна буде розглянути прийняття демобілізації.

"Якщо до кінця літа ми побачимо, що вони зберігаються і підвищуються, тоді можна буде напрацьовувати і вносити до Ради законопроєкт про демобілізацію", - повідомив Костенко.

За його словами, законопроєкт може бути ухвалений у жовтні цього року, однак у випадку високих показників мобілізації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народний депутат Руслан Горбенко назвав реальну потребу в мобілізованих до кінця року. За його словами ця цифра значно відрізняється від 500 тис. осіб про які говорили в період головнокомандувача Залужного.

Також "Коментарі" писали про те, що у Верховній Раді пояснили хто і чому вирішив забрати пункти про демобілізацію з нового закону про мобілізацію в Україні.