У ЦРУ назвали цифру загиблих росіян під час війни в Україні

Останні оцінки розвідки США свідчать про близько 15 000 убитих російських військових і, можливо, втричі більше поранених

Виходячи з тих даних, які Центральне розвідувальне управління Сполучених Штатів, Росія втратила у повномасштабній війні проти України майже 15 000 убитих та близько 45 000 поранених. Як повідомляє видання "Коментарі", таку інформацію озвучив директор ЦРУ Вільям Бернс, пише "Reuters".

Вільям Бернс зазначив, що росіяни продовжують зазнавати великих втрат у війні проти України. За останніми даними, вони не дорахуються приблизно 15 тисяч військових, утричі більше у них поранених, які не можуть продовжувати участь у війні. У ЦРУ вважають, що такі показники говорять про великі проблеми з живою силою у росіян, бо втрати справді великі.

Щодо втрат України, то в ЦРУ зазначають, що українська сторона у війні зазнає менше втрат, але все ж таки вони є і вони досить великі.

Директор ЦРУ не приховував, що в російсько-українській війні Київ отримує від Вашингтона великі обсяги розвідданих, які мають США. За оцінками військових та спецслужб США, українці "ефективно використовують" цю інформацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" - допомагати "ЛДНР" доведеться роками: Путін зробив нову заяву про війну в Україні. Хазяїн Кремля вже мріє про український Донбас, як про російську територію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – новий рекорд на півдні – ЗСУ знищили понад 100 росіян, техніку та склади: подробиці.

"Коментарі" писали раніше – цілі "спецоперації" змінюються: що означає нова заява Лаврова – як відповість Україна.