Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Чорному морі Росія могла уразити танкер замість судна з зерном
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чорному морі Росія могла уразити танкер замість судна з зерном

Обстріл танкера міг спричинити екологічну катастрофу

13 вересня 2024, 09:24
Поділіться публікацією:

Росія могла створити екологічну катастрофу в Чорному морі. На місці судна із зерном, ураженого ракетою, міг бути танкер. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Defense Express.

У Чорному морі Росія могла уразити танкер замість судна з зерном

Судно з зерном. Фото офіційного каналу Президента України

Агенція відтворила хронологію подій і виявила ряд цікавих деталей.

Офіційно не названо час атаки та саме судно, а на той час у морі перебували 8 танкерів. “А спеціалізовані моніторингові канали повітряних загроз повідомляли, що вчора, 11 вересня, близько 23:05 помічені російські Ту-22М3, які рухались західним курсом до пускових рубежів біля поки окупованого Криму та здійснили пуски ракет у напрямку острова Зміїний чи півдня Одеської області та через декілька хвилин лягли на зворотній курс”, — повідомили в агенції.

Окупанти завдали удару ракетою Х-22, яка, у першу чергу, є протикорабельною ракетою. Для її пуску оператор Ту-22М3 має за допомогою власної РЛС побачити ціль, тобто корабель, почекати поки її захопить активна радіолокаційна головка самонаведення ракети Х-22 та лише після цього здійснити пуск.

“Тобто, якщо навіть російський льотчик для атаки цивільного судна нібито обере балкер, немає гарантій того, що Х-22 не переведеться на більший танкер. Водночас питання чи може оператор озброєння російського Ту-22М3 провести реальну селекцію цілей чи пуск був просто по будь-якому судну, відкрите”, — повідомляє видання.

Головна загроза була в тому, що ураження будь-якого з танкерів призвело б до масштабного витоку нафти у Чорне море поряд із берегами Румунії та України й екологічної катастрофи. Адже протикорабельна ракета “сама може обрати більшу ціль”.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія уразила судно із зерном у Чорному морі. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини