У Чорному морі фіксують нетипову активність кораблів РФ: що задумали росіяни

Росія вивела в Чорне море 20 своїх кораблів, серед яких є ракетоносії та багато допоміжного флоту

Українські захисники зафіксували нетипову для ворога активність у Чорному морі. Країна-агресор вивела 20 своїх кораблів, серед яких є ракетоносії та багато допоміжного флоту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на начальницю Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Ми ретельно спостерігаємо за корабельним угрупуванням у Чорному морі та за діями ворога. Зафіксовано нетипову активність та кількість корабельного угруповання. Зараз у Чорному морі знаходиться 20 одиниць, серед яких 4 ракетоносія, один з них підводний, 28 ракет по максимуму можуть бути споряджені", – розповіла Наталія Гуменюк.

На питання про те, чи пов'язана активність ворога з недавнім інцидентом зі збитим американським дроном Гуменюк відповіла, що Москва різними способами намагається показати, що вони відіграють головну роль у Чорному морі та присутність летальних апаратів інших країн над Чорним морем для неї є неприйнятною.

"Вони (Ред. – росіяни) намагаються розосереджуватись, максимально покриваючи театр морських дій у Чорному морі та намагаючись приховувати свої дії від нас", - додала Наталія Гуменюк.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому в Україні почастішали повітряні тривоги – що задумали росіяни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – атака російських винищувачів над Чорним морем на американський розвідувальний дрон MQ-9 залишається однією з топ-тем. У США заявили, що продовжать польоти в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, росіяни попередили, що намагатимуться дістати залишки БПЛА, що впав у море. Експерти спеціально для видання "Коментарі" продовжують аналізувати ситуацію та її можливі наслідки.