Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці розповіли, чому росіяни припинили розгортання БТГ в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли, чому росіяни припинили розгортання БТГ в Україні

Концепція БТГ грала важливу роль у російській військовій доктрині протягом останніх десяти років

29 листопада 2022, 10:47
Поділіться публікацією:

Останні 3 місяці російські війська значною мірою припинили розгортання батальйонно-тактичних груп (БТГ) в Україні, оскільки під час бойових дій високої інтенсивності вони продемонстрували певні недоліки. Про це, як пише портал "Коментарі", йдеться у розвідувальному звіті Міноборони Великобританії.

У британській розвідці розповіли, чому росіяни припинили розгортання БТГ в Україні

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

У британській розвідці зазначають, що концепція БТГ відігравала важливу роль у російській військовій доктрині протягом останніх десяти років і передбачала, що батальйони інтегровані з повним спектром допоміжних підрозділів, включаючи бронетехніку, розвідку та (на відміну від звичайної західної практики) артилерію.

"Деякі внутрішні недоліки концепції БТГ були виявлені в ході високоінтенсивних, широкомасштабних бойових дій війни в Україні. Відносно невелика кількість бойової піхоти, яку виділяє БТГ, часто виявляється недостатньою", — йдеться в аналітичному звіті.

Як стверджує британська розвідка, децентралізований розподіл артилерії не дозволив Росії повною мірою використати свою перевагу у кількості знарядь. Крім того, лише деякі командири БТГ були наділені повноваженнями гнучко використати можливості так, як це було передбачено моделлю БТГ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — раптова смерть глави МЗС Республіки Білорусь (РБ) 64-річного Володимира Макея (нібито від серцевого нападу) може бути отруєнням – і натяком для Лукашенка від Путіна. Так вважає радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, на думку якого, так російський диктатор хоче змусити Білорусь вступити у відкриту війну проти України. Не виключено, що російська влада планує ліквідувати і самого Лукашенка, щоб встановити тотальний контроль над РБ, включаючи її армію. Експерти проаналізували те, що відбувається в Білорусі для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини