У британській розвідці назвали наслідки підриву залізниці у Криму

Будь-яка підривна діяльність у Криму ще більше посилить стурбованість Кремля щодо його здатності захистити іншу ключову інфраструктуру на півострові

Диверсії на об'єктах в Криму є важливим елементом війни. Півострів зберігає важливу психологічну та матеріально-технічну роль. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, 18 травня під Сімферополем зійшов з рейок потяг, який заблокував єдину залізничну гілку до порту Севастополь, бази Чорноморського флоту Росії. Залізнична адміністрація заявила, що це сталося внаслідок "втручання сторонніх".

За даними британських аналітиків, Росія почне швидкий ремонт лінії, але цей інцидент порушить доставку вантажів і, можливо, озброєнь, таких як крилаті ракети "Калібр", для ЧФ.

"Будь-яка диверсія у цьому чутливому районі ще більше посилить побоювання Кремля щодо його здатності захистити іншу ключову інфраструктуру в Криму. Півострів зберігає життєво важливу психологічну та матеріально-технічну роль у забезпеченні війни Росії в Україні", - зазначають у Міноборони Британії.

Зазначимо, вже сьогодні окупанти знову заявили про спробу атаки невідомим безпілотником залізниці у Криму. Повідомляється, що залізничне полотно не було пошкоджене, але безпілотонік упав на дроти, обірвавши їх.

Читайте також на порталі "Коментарі" - слідом за Британією, Францією, Нідерландами про готовність навчати українських пілотів, ставши частиною "літакової коаліції", заявила Бельгія. І хоч безпосередньо про передачу нам тих же британських винищувачів Eurofighter Typhoon поки не йдеться, лід, схоже, рушив. У Міноборони України, до речі, раніше зазначили, що ми потребуємо 40-50 літаків на кшталт американських винищувачів F-16. Які перспективи того, що ми в найближчому майбутньому отримаємо потрібні "крила"? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.