Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці назвали ключову мету окупантів на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці назвали ключову мету окупантів на Донбасі

Розвідка Британії стверджує, що окупанти перекинули до Бахмуту додаткові сили

20 травня 2023, 10:05
Поділіться публікацією:

Зараз Росія буде все можливе, щоб повністю відтіснити українські війська за межі Бахмуту та заявити про повне захоплення міста. Бахмут — ключова мета Кремля. Саме тому цей напрям міноборони РФ перекинуло найбільш боєздатні підрозділи. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті британської розвідки.

У британській розвідці назвали ключову мету окупантів на Донбасі

Бахмут. Фото: з відкритих джерел

"За останні чотири дні Росія, ймовірно, передислокувала до кількох батальйонів для посилення Бахмутського спрямування", — зазначає британські експерти.

У Міноборони Великобританії уточнюють, що росіяни зіткнулися з низкою складнощів у зв'язку з контратаками ЗСУ флангами. Крім того, Міноборони РФ стривожили заяви засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина про те, що його бійці можуть вийти з зайнятих раніше позицій у Бахмуті, якщо вимоги "вагнерівців" не будуть виконані повною мірою.

"У зв'язку з тим, що Росія, ймовірно, має відносно трохи незадіяних бойових підрозділів в Україні, передислокація є помітним зобов'язанням російського командування", — кажуть розвідники.

При цьому британські розвідники, як і раніше, вважають, що Москва, як і раніше, вимагає від військового командування звіту про повне встановлення контролю над Бахмутом вже найближчим часом. Захоплення Бахмута потрібне Кремлю, щоб продемонструвати своїм громадянам, що російська армія в Україні не стоїть на місці, а просувається вперед, окупуючи нові і нові території.

Читайте також на порталі "Коментарі" — позаду 450 днів відкритої війни Росії проти України, наша країна зустріла, відбиваючи чергові атаки ворожих дронів. Почастішали останнім часом і ракетні обстріли. Втрачаючи ініціативу на землі, у тому числі в районі Бахмута, росіяни все частіше вдаються до тактики повітряного – дистанційного – терору. Експерти розповіли виданню "Коментарі" про головні висновки на цьому етапі війни, а також про перспективи подальшого розвитку подій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини